onkyoo Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam . Mam pewne pytanie dotyczące BMW E30 z silnikiem 1.6i ( M40 ) z roku 1991. Mam zamiar kupić taki samochód i tu moje pytanie dotyczące odgłosu pracującego silnika, czy powinien on chodzić z taką kultura jak np. inne samochody z lat 90 np. VW Passat , Audi 80 , Mercedes 190 , których silniki po podniesieniu maski wydają z siebie lekki pomruk połączony z szumem dające wspólnie wrażenie miękkości i lekkości ( płynna regulacja zaworów ) czy też powinien chodzić podobnie jak np. ford fiesta z tych samych lat równo ale chrapliwie gdzie z łatwościa można usłyszeć mechaniczną regulację zaworów. i mało przypominając kulturę pracy silników w/w aut PS po obejrzeniu już wielu egzemplarzy musze przyznać , że wszystkie z roku 1991 pracują zgodnie z drugim opisem . Czy to normalne ?!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 w silnikach m40 z duzym przbiegiem raczej bedzie slyszany klekot zaworow, te silniki tak po prostu maja, mozna to zrobic ale cykanie raczej chociaz ciche bedzie slyszalne pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi