Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

ciężkie odpalanie prze 30l paliwa

Chacko e30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam e39 3.0d 142KW/193KM 1999r i mam problem z odpalaniem autka pytanie_bmw

problem jest jak mam 30l w baku i mniej, odpala za 2-3 razem,czasami potrafi zgasnąć i po przeciągnięciu na wyższe obroty też jest przez chwile zamulona i dziwnie chodzi progowa pompka paliwa (takie chrobotanie). Jak zatankuje po korek to jest spokój,pali na półobrotu,nie traci mocy i normalnie pracuje. Myślałem o wyżej wymienionej pompce ale ona jest nowa BOSCH-a. miał ktoś podobny problem?

Tak. Mój znajomy miesiąc temu miał to samo. Najpierw wymienił pompę progowa, to nie pomogło. Później padło na pompę w zbiorniku, i to był strzał w dziesiątkę. Spróbuj może i u Ciebie pomoże...

miałem tak samo, objawiało się to jeszcze tak, że nawet przy pełnym baku wkręcając na maxymalne obroty miał problemy jak by nie chciał biegu zmienić. Po wymianie pompki, wszystko ustało. Częsta przypadłość w tych silnikach. Pompka coś około 400zł, ale dokładnie już nie pamiętam

• 3 tygodnie później...

Zanim wymienisz pompę sprawdź jeszcze, czy pływaki Ci się nie zawiesiły. Ja miałem bolączkę 15 litrów i też wymieniłem pompę w zbiorniku, a okazało się, że były tylko pływaki zawieszone w zbiorniku. Zegar wskazywał, że jest 15 litrów a tak naprawdę już były opary. Kanapa do góry i posprawdzaj.

Też może tak być pompka w zbiorniku na włączonym zaplonie co parę sekud dobija paliwko i to słychać a ppdepnij wężyk pod progówkę i do banki z ON i wtedy zobacz czy odpali. Jak tak to albo pampa w zbiorniku albo pływak źle pokazuje

• 4 tygodnie później...