CrisELdi Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Jak przywrócić ustawienia świateł dla układu lewostronnego [uK] Kolega utracił ustawienia podczas nie udanej aktywacji nowego radia za pomocą Dis-a. Światła świecą na odwrót za nisko na środku a za wysoko na boku. Odczytałem mu ustawienia świateł jak poniżej. Czy ktoś możne porównać ustawienia co tu jest nie tak? E46 318i normalne swiatla. KALTUEBERWACHUNG_RL aktiv KALTUEBERWACHUNG_KZL aktiv FEHLER_RUECKLICHT melden FEHLER_ABBLENDLICHT melden FEHLER_FERNLICHT melden FEHLER_SIDEMARKER melden FEHLER_BL_BLINKEN nicht_melden BL_DIMMEN aktiv BETR_STD_NICHT_LOESCHEN nicht_aktiv FEHLER_BREMSLICHT melden FEHLER_KENNZ_LICHT melden TELEGRAMM_ZEIT wert_01 FEHLER_ANHAENGER melden SCHALTER_BREMSL_SCHWELLW wert_01 SCHALTER_BREMSL_WARTEZEIT wert_01 ABSCHALTUNG_UNTERSPG wert_01 WARNBLINKER einfachimpuls KALTUEBERWACHUNG_BLK_VO nicht_aktiv KALTUEBERWACHUNG wert_01 FAHRZEUG_HERSTELLER wert_01 VERZOEG_SCHNELLE_KALTABFR wert_01 ENTPRELLZAHL_FEHLERERK wert_01 TASTVERH_KL_58G_MIN wert_01 ZUWACHS_TASTVERH_KL_58G wert_01 HEIMLEUCHTEN_AL aktiv HEIMLEUCHTEN_KZL aktiv HEIMLEUCHTEN_NSW nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_FL nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_BL nicht_aktiv ABFRAGEZEIT_AHM wert_01 MELDUNG_AENDERUNG_DIMMER wert_01 HEIMLEUCHTEN wert_02 EINZEIT_GED_BLK_V wert_01 MIN_AUSZEIT_SL wert_01 MAX_SPANNUNG_SL wert_01 ADU_UNTERGRENZE wert_01 ADU_OBERGRENZE wert_01 SCHWELLE_TAG/NACHT wert_01 ANZAHL_ABSOLUT wert_01 ANZAHL_LANGFRIST_MITTEL wert_01 DELTA_TELEGRAMM wert_01 REL_TOLERANZ_LANGSAME_REG wert_01 V_ABHAENGIG aktiv REL_TOLERANZ_SCHNELLE_REG wert_01 ABS_TOLERANZ_SCHNELLE_REG wert_01 WARTEZEIT_ZW_TEL_N_KL_R wert_01 WARTEZEIT_ZW_TEL_DIMMER wert_01 WARTEZEIT_ZW_TELEGRAMMEN wert_01 SLEEP_MODE wert_01 ABS_TOLERANZ_LANGSAME_REG wert_01 TESTBETRIEB nicht_aktiv BEWERTUNG_FEHLER_32 aktiv BEWERTUNG_FEHLER_31 aktiv BEWERTUNG_FEHLER_30 aktiv BEWERTUNG_FEHLER aktiv U_POTI_STELLUNG_0 wert_01 U_POTI_STELLUNG_1 wert_01 U_POTI_STELLUNG_2 wert_01 SCHRITTABSTAND_GRENZE wert_01 TEMPERATUR_GRENZE grad_-20 REFERENZL_SCHRITTANZAHL wert_01 REFERENZL_SCHRITTABSTAND wert_01 REFERENZL_MODE_TEIL2 wert_01 REFERENZL_MODE_TEIL1 wert_01 LWR_NEIGUNG_KONSTANTE wert_01 KENNLINIE_GESCHWINDIGKEIT wert_01 PERIODE_GED_BLK_V wert_01 KALTUEBERWACHUNG_FL aktiv KALTUEBERWACHUNG_SL aktiv KALTUEBERWACHUNG_NSL aktiv FEHLER_STANDLICHT melden SL_VO_ANSTEUERUNG aktiv FERNLICHT_DRL nicht_aktiv EINZEIT_GED_BL wert_01 PERIODE_GED_BL wert_01 EINZEIT_DRL wert_01 LEUCHTWEITENREGELUNG aktiv HEIMLEUCHTEN_KL58G aktiv TAXI_ENABLE nicht_aktiv FEHLER_NSL_LINKS nicht_melden FEHLER_NSL_RECHTS melden TAGFAHRLICHT nicht_aktiv PROGRAMMPARAMETER_LSZ_1 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_2 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_3 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_4 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_5 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_6 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_7 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_8 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_9 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_10 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_11 ece PROGRAMMPARAMETER_LSZ_12 ece us PROGRAMMPARAMETER_LSZ_13 ece us SCHRITTE_STELLUNG_1 wert_01 SCHRITTE_STELLUNG_2 wert_01 ABS_MIN_STELLUNG_2 wert_01 KALTUEBERWACHUNG_AL aktiv SCHRITTE_STELLUNG_0 wert_01 wert_02 HYSTERESE_STARTBEDINGUNG wert_01 wert_02 ABSTAND_HOLD_NORMAL_MODE wert_01 wert_02 LEUCHTWEITENREG_AUTOM nicht_aktiv HALB/VOLLSCHRITT halbschritt vollschritt FEHLER_SCHALTER_BREMSL melden BLS_PRUEFEN nicht_aktiv LWR_VORZEICHEN aktiv KENNLINIE_LWR_SENSOR_VO wert_01 KENNLINIE_LWR_SENSOR_HI wert_01 DEF_LWR_SENSOR_HI wert_01 OFFSET_LWR wert_01 BLK_DIMMEN aktiv SCHALTER2_BL nicht_aktiv KALTUEBERWACHUNG_BL aktiv KALTUEBERWACHUNG_BLK_HI aktiv HEIMLEUCHTEN_SL_H aktiv HEIMLEUCHTEN_SL_V aktiv SCHRITTABSTAND_STARTPHASE kennlinie_01 Edytowane 26 Lipca 2014 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 W jakim modelu ? w E46 wiem że przysłony się zmienia ale w samych lampach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) przed liftem 2001 e46 318i m43tu jak te przesłony sa sterowane i gdzie sa? Edytowane 26 Lipca 2014 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 U mnie w Q-pe jak otworzysz maskę to są pokrętła w lampach do przestawiania, na ruch lewostronny auto E46 2004r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Ok sprawdzę to dzięki za pomoc ... dam znać czy to coś zmieniło... głupie pytanie ale czy te pokrętła możne używać standardowo jak jedzie na kontynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 jak jedzie na kontynę? na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Bastars na Kontynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 żeby przywrócić ustawienia fabryczne modułu kodujesz go czystym manem, lampy przestawia się tak jak pisał Bastars, choć nie zgłębiałem tematu jak jest przy samopoziomowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Witam panowie Wracam do problemu gdyż nadal istnieje i nie mogę się go pozbyć porowaciejąc inny model z tymi samymi "lampami" 330i okazuje się że światła po prostu nisko świecą i nie da rady ich podnieść aby oświetlić dalszy dystans drogi. Efekt można porównać do dwóch latarek opuszczonych nisko oświetlają drogę a nie przestrzeń. Dwa punkty mocno oświetlone na drodze. Regulacja oświetlanie góra duł działa. Podczas uruchamiania świateł słychać jak ustawiają "swój poziom" Coś jest nie tak. Wiec zapytam na podstawie czego auto ustawia oświetlenie? jaki czujnik i dane wykorzystuje. Gdzie jest ten czujnik? Czy wszystko jest na reflektorach? Porównałem odczyt ostawień świateł pomiędzy moim i 330i bark zmian... Czy są dostępne testy aby sprawdzić te reflektory Dodam iż w tym samym czasie jak miałem problem z programowaniem wymieniłem żarówki z standardowych na "Blue" nie znam prawidłowej nazwy ale światło nie jest żółte tylko mocno i lepiej oświetlające... Ale wątpię iż mogło to być przyczyną może jednak coś odłączyłem na reflektorze?lolol muszę to sprawdzić może ktoś podpowie co sprawdzić? poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Jak masz automatyczne ustawianie świateł to czujniki są na wahaczach. Jak manualnie to tylko potencjometrem regulujesz i nie ma żadnych czujników. A to co słyszysz przy przekrecaniu stacyjki, że lampy jadą góra dół to test silniczkow od regulacji świecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź... To jednak standardowe lampy (aby był jasne to może podam numer seryjny), nie mam zaprogramowanych świateł dziennych nie mam takiej potrzeby:) Gdzie szukać potencjometru i jak posługiwać się właściwie do ustawiania świateł? I ostatecznie zapytam czy programowo mogłem zmienić ustawienia lamp? bmw_1 Dodam... Zaprogramowałem LSZ do ustawię fabrycznych ale to nie zmieniło niczego problem nadal istnieje... Edytowane 2 Listopada 2014 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Zrob jak w pkt 1 i daj znac czy sie cos dalo http://www.maxbimmer.pl/f96/ncs-przywrocenie-ustawien-modulow-do-fabrycznych-26997/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi