szocha1991 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Silnik M47, diesel, commo rail, polift - jeśli to ważne. Kupiłem furkę, nie wymieniłem oleju bo był świeży, teraz zbliża się dłuższa trasa, a stan oleju jest niski (nie za niski, ale niski). Czy mogę teraz dolać oleju? Tylko jakiego? Skoro nie wiem jaki był poprzedni, ze specyfikacji wychodzi tylko Castrol Edge Pro LL04, ale nie wiem jaki rodzaj? Mogę dolać np 5w30? Bo na taki zamierzam zmienić, ale dopiero po odbyciu tej trasy - 1200km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Polecałbym zmienić na świeży przed wyjazdem...Auto wcześniej mogło długo stać i również olej traci swoje właściwości... Jeśli dolejesz pełnego syntetyka nic nie powinno się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A czy E46 ma jakąś kontrolkę kiedy olej spadnie poniżej określonego poziomu? Po prostu wezmę 1 litr w bagażnik i w razie potrzeby będzie dolewka, a w Polsce to już sobie wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 A czy E46 ma jakąś kontrolkę kiedy olej spadnie poniżej określonego poziomu? Po prostu wezmę 1 litr w bagażnik i w razie potrzeby będzie dolewka, a w Polsce to już sobie wymienię. no kontrolka ci sie zapali ,ale do takiego stanu nie proponuje dopuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Okej, koledzy, dzięki za pomoc, jutro kupuje litr i zachowawczo doleję, później wymiana tak jak w książce piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Jest czujnik poziomu oleju, ale jego można wyłączyć NCS-em, tak że jeżeli jest wyłączony może być :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie no, aż tak tragicznie nie jest, po prostu przed podróżą 1200 km mnie naszła chęć sprawdzenia I jest bliżej dolnej granicy niż górnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi