hubert Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam Moje autko(bmw3 2.0i + LPG) ma dziwne objawy, jak go odpalam z silnika dobiegają dziwne stuki, trwa to koło 5min, aż się rozgrzeje i potem jest ok, czy ktoś potrawi to wyjasnić? Dzięki wielkie z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 takie stukanie na zimnym silniku to popychacze zaworowe(szklanki). znaczy ze są już wyracowane, kóraś ma poprostu luz. A klekocze do momentu kiedy sie nie zagrzeje i olej sie tam niedostanie. Ale nic sie nie martw i jezdzij, bo to tak bediz ehałasowało caly czas a raczej sie nie zepsuje. Wiem bo mam taki problem u siebie. A powód to hmm przebieg i wiele osob twierdzi ze zła jakosć oleju, chociaż ja od nowosci Mobil leje wiec nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 może jakaś regulacja by się przydała :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi