Tomski Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witam Od kiedy kupilem 523, pilot w kluczyku nie dzialal.Ostatnio zainteresowalem sie tym i wynalazlem rozne "wynalazki" na necie.Szperalem po wszystkich forach nawet w US.Wszedzie jest ta sama procedura programowania i chlopakom to dziala ...a mi nie :twisted: Zna ktos sie na tym, czy faktycznie nieuchronne jest jechanie do garazu z napisem Bmw Dealer --- (czytaj kochamy twoje pieniazki. )? To jest ta procedura http://www.bimmerfest.com/forums/archive/index.php/t-80489.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 spruboj zgrac u kogos w innym samochodzie, z tego co wiem to sam pilot powinien sie zgrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Tomski, a co konkretnie Ci nbie działa?? Ja mam podobny probelm, przechodzi mi cały proces programowania i na sam koniec po miganiu diody na pilocie powinnien zaryglować(może i od rtazu od ryglować) zamek i tylko tego nie robi, no i dalej nie działa luki, mówisz że w innym aucie może pomóc, a w tym drugim nic się nie spsuje?? Czy rok ma znaczenie w tym wypadku, ja ma 95 kumpel 92 obie e36 tylko jego 1.8.?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 jest tak jak mowisz---dioda mryga i zamek powinien sie zamknac i otworzyc,lecz tak sie nie dzieje.Nie wiem czy to mozliwe aby glowny odbiornik w aucie byl walniety EWS czy cosik takiego :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 z tego o wiem to pilota czyta modul centralnego zamka a immobilizer czyta ews ale dopiero po wsadzeniu do stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 chłopaki oświećcie mnie, co to jest ten EWS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 chłopaki oświećcie mnie, co to jest ten EWS??jest to immobilizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 z tego o wiem to pilota czyta modul centralnego zamka a immobilizer czyta ews ale dopiero po wsadzeniu do stacyjki. W takim razie wniskując ze zdania powyższego, immobilizer czyta immobilizer(w sensie EWS)?? Nie kumam, chyba dzień słabszego jarzenia dzisiaj mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 skoro autko normalnie odpala, to ews (immobilizer) nie jest rozprogramowany. Problem leży zatem w centralnym zamku. Skoro nie udaje się zaprogramować kluczyka tak, aby otwierał drzwi przez naciśnięcie guzikiem to są trzy możliwości: 1) w autach (chyba wszystkich, ale pewności nie mam) do 1995 r centralny uruchamia się poprzez włożenie kluczyka do drzwi i przekręcenie. guzik na kluczyku służy do włączenia małej diody żeby sobie po ciemku przyświecić i nie porysować lakiery wokół klamki. 2) od 1995 r. bmw zaczela montować w kluczykach immobilizery i wtedy kluczyki syały się pilotami do centralnego. jeśli nie udaje się zaprogramować kluczyka żeby otwierał centralny, to: 2.1) może być uszkodzony styk w kluczyku 2.2) może być uszkodzona centralka od centralnego 2.3) może być słaba bateria w kluczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 auto po 95 roku bateria wymieniona czyli pozostają dwie pozostałe możliwości. A powiedzcie mi, odnosnie próby zaprogramowania kluczyka w drugim aucie, jeśli bym spróbował to nie narobię kłopotu drugiemu autu i sobie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 nie ma problemu, żeby zaprogramować kluczyk w innym aucie. Poprostu robi sie to tak jakby dodawało się kolejny kluczyk. Do jednej centralki mogą być zainstalowane max 4 klucze. To, że bedziesz programował swój kluczyk w innym aucie nie spowoduje skasowania istniejących już kluczy. Jeszcze jedna ważna sprawa. Musisz się zoriętować, czy twój centralny działa na podczerwień czy radiowo. kluczyk radiowy ma 3 przyciski a na podczerwień 2. Każdy z nich programuje się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Mój ma trzy, znaczy się wychodziłoby na to że jest radiowy. Thx za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 do jednej centralki moze byc 10 kluczy a nie 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 z tego wynika ze jesli zaprogramuje swoj kluczyk u kumpla to bede mogl otworzyc jego bmke ? A poza tym czemu to u mnie nie dziala i skad pewnosc ze bedzie u niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 bedziesz mogl otworzyc bmke kumpla a dodatkowo upewnisz sie ze masz sprawny kluczyk co bedzie oznaczalo, ze to jakis problem z centralka. jesli i u niego nie bedzi dzialalo, to znaczy ze kluczyk (pilot) zepsuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 jesli się okaże że pilot dobry, to nie będzie problemu gdybym spróbował ponownie u siebie aktywować ten kluczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 tomski a sprawdzales 2 pozostalymi kluczykami?? bo ja mialem podobny problem ale tylko z jednym z 3 jak niedzialal to nim otwieralem normalnie drzwi i na nim jezdzilem a pozniej dzialal normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 mam tylko dwa kluczyki ,jeden glowny z 3 guzikami a drugi jest taki szary bez guziorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ja mam dwa orginalne klucyzki z guzikami ... Ale orientuje sie ile kosztuje taki kluczyk z guzikami w aso czy cos ? Wiem ze robia je trzeba wziasc dowod rejestracyjny i dwa dowody tozsamosci , ale cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Mi w AUTO CHIPie powiedzieli, a konkretnie jeden z nich, że zrobi za 100zł i mogę przyjechać jak będę wracał z pracy, czyli raczej niedużo roboty. Pewnie za niedługo podjadę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Mi w AUTO CHIPie powiedzieli, a konkretnie jeden z nich, że zrobi za 100zł i mogę przyjechać jak będę wracał z pracy, czyli raczej niedużo roboty.Pewnie za niedługo podjadę....... W auto chipie rozmawiaj tylko z takim grubaskiem ... Czyli szefem , targuj sie bo czesto dla nowych klientow zawyzaja cene taki ich obyczaj , ale szef zna sie na elektryce beeemek jak nik inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Mi w AUTO CHIPie powiedzieli, a konkretnie jeden z nich, że zrobi za 100zł i mogę przyjechać jak będę wracał z pracy, czyli raczej niedużo roboty.Pewnie za niedługo podjadę....... co masz na mysli 100zl ---za programowanie ? bo chyba nie za nowy kluczyk prawdopodobnie u mnie jakbym chcial nowy kluczyk to bedzie jakies 150f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Grubaska już ma obczajonego ;-) Rozmawiałem z jakimś młodszym, ale chyba jeden z najbardziej kumatych z nich, stwierdziłem to po tym jak mi zbieżność ustawiali ;-) Powiedział 100zł, więc pewnie spodziewał się jakiejś błahostki, być może jakiś niewielki błąd, uszkodzenie w centralce. Tak na czuja uznałem, że nie pirwsza Beemka w któej spotkał się z takim problemem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 mam tylko dwa kluczyki ,jeden glowny z 3 guzikami a drugi jest taki szary bez guziorow. dziwne ja mam ten sam model i mam wszystkie trzy jednakowe z 3 guzikami a niemasz przypadkiem jeszcze jakiejs gwarancji na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 nie gwarancja ? co ty. auto kupione w komisie.Jeszcze wstyd sie przyznac ale troche mnie przerobili na serwisie auta -- skur.... Dobrze ze mam chociaz ten drugi. Bedzie ciezko bo nie mam kumpla z e39 wiec nie sprawdze klucza.Po prostu trzeba odlozyc kase i jechac do dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi