Zgibniew Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 (edytowane) Witam, wybrałem się wczoraj do Szklarskiej i wyjątkowo "przegoniłem" swojego gracika. Zazwyczaj jeżdżę spokojnie, ale jakoś tak wyszło. Jak dojechałem na miejsce na parkingu zauważyłem, że bardzo nieregularnie miga kontrolka oleju. Zapalała się mniej więcej na pół sekundy (może krócej) z częstotliwością od sekundy do trzech. Zgasiłem auto po chwili zapaliłem ponownie i już było ok. Czy powinienem się bać drogi powrotnej czy powinno być ok? Edytowane 7 Lipca 2014 przez Zgibniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Trudno powiedzieć co sie stało że kontrolka zaczęła sie zapalać, a czy warto sie obawiać drogi powrotnej dowiesz sie dopiero w drodze... sprawdź poziom oleju i obserwuj kontrolke, dla pewności przeczyść styki w kostce czujnika ciśnienia oleju Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 (edytowane) Poziom oleju na minimum, ale stoi z górki silnikiem w dół. Olej ma normalny kolor (nie kawa z mlekiem), płyn jak był tak jest. Dziś odpaliłem i jest ok chcek control nic nie pokazuje. No i dojechałem i nic się nie działo, jednak oddaję gracika do mechanika co by sprawdził czy dojadę nad morze i z powrotem. Edytowane 6 Lipca 2014 przez Zgibniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Na jakim oleju jeździsz? Na 95% jest jakiś problem z czujnikiem oleju. Na pewno warto sprawdzić ciśnienie oleju na biegu jałowym i pod obciążeniem. Jeśli tam jest oki to nie ma co się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Jeżdżę na Motul-u, a gracika właśnie oddałem do warsztatu na to co napisałeś. Dziś będę wiedział co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Mi kontrolka migala jak mialem odme do wymiany tzn. przy spokojnej jezdzie wszystko git, gdy sie troche podeptalo po gazie to podobnie jak u ciebie migala. Podrzucam tylko trop bo ja mialem taka dolegliwosc w m43. P.S Zmien nazwe tematu zeby bylo wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Mialem to samo w benzynie. Czujnik poziomu oleju do wymiany. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Jeśli mozna wiedzieć, gdzie w Lubinie stołujesz się u mechanika, i czy jest godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ojciec kolegi ma warsztat koło ronda, to pierwsza naprawa u niego więc nie wiem czy godny polecenia. Wcześniej stołowałem się u Radka na Małomicach, ale zaczął w kulki lecieć więc zmieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Może być również np.zawalona syfem pompa oleju i nie wyrabiała ze smarowaniem... Zależy w jakim stanie jest silnik i na jakim oleju jeździsz.Pełen syntetyk,pół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Ciśnienia są w normie, ale coś mnie zastanawia. Mechanik powiedział, że tuż po odpaleniu ma 5 bar i od razu spada do 2. I na wysokich też ma 2 bo to niby tak ma wyglądać. Zawsze myślałem, że po dodaniu gazu ciśnienie wzrasta. On jednak temu zaprzeczył mówiąc, że jest tam coś co nie pozwala na przekroczenie 2 bar. Sam nie wiem co mam myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 I ma racje. W pompie jest zaworek któru pilnuje by było w pełnym zakresie obrotów jednakowe ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Pierwsze co, to podpiąć auto pod komnpa. Może czujnik nawala, może pompa, może jest zasyfiona, może stary olej , może słaba kompresja i wiele innych, nad którymi można gdybać. Komp po pierwsze, jeśli tu nic nie wyjdzie to zacząłbym od czujnika oleju. Nie zawadzi też sprawdzić ciśnienie oleju, wówczas pokaże stan pompy olejowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Jest OK okazało się, że olej był na min, a ja pokonywałem strome podjazdy. Przy okazji zrobiłem tuleje na wahaczach i dowiedziałem się, że poduszki stabilizatorów też są do roboty, ale to w innym terminie. Temat uważam za zamknięty dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Dobrze że to tylko min. stan:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 A propos minimalnego stanu, powinna zadziałać żółta kontrolka jak olejowa, tyle, że z falą na dole.Tak przynajmniej jest u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi