cajmer Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Witam wszystkich forumowiczów Jestem w posiadaniu ciekawego urządzenia do podnoszenia osiągów auta. Jest to Chip Tuning Box który podpina się pod złącze OBD II (złącze diagnostyczne). Całkowicie bezpieczne.... szukam kogoś z BMW aby sprawdzić skuteczność tego Chip'a na hamowani, oczywiście pałace za hamowanie. Producent obiecuje wzrost mocy nawet o 30% po zainstalowaniu tego. Jeżeli chciałby ktoś to ze mną sprawdzić z Wrocka lub okolic to zapraszam do kontaktu. A może ktoś już ma jakieś doświadczenia z takimi chipami, które podpina się pod złącze OBD II. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Rzecz nie najnowsza i chyba niezbyt warta uwagi: Chip tuning box +25km ???? ? E46FORUM.PL Ale może ktoś będzie chciał obadać na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 ja bym nie zaryzykował już kiedyś czytałem na temat tego nie którzy odradzali i mieli później problemy z silnikiem a nie którzy się podniecali że niby lepiej itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Podniecali się bo tak działa plecebo:) Jak ja wymyje i wywoskuje auto to też mam wrażenie, że lepiej idzie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 tego typu specyficzne wynalazki dzialaja na zasadzie, przeklamania streownika silnika podaja mu np. informacje, ze silnik jest zimny lub info z sondy ze mieszanka jest uboga - po czym do silnika podawana jest bogata mieszanka, fura jest mocniejszy, spalanie wieksze, katalizatory po pewnym czasie uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cajmer Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Rozumiem, że produkt jest bardzo wątpliwy ale czy ktoś udowodnił swoje teorie nt. tej lipy ? Nie mogę znaleźć w necie prawdziwych testów z hamowani z tym cudem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Paru znajomych kiedys testowalo w roznych autach i to kupa na maxa , nie zalozylbym tego do siebie,,, po 2gie przyrost 30% na boxie ?? chyba 20-25 KM max :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cajmer Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 No właśnie, każdy tak piszę. O znajomych o innych ludziach którzy powiedzieli o tym, że kupa ale nigdzie nikt tego nie udowodnił na hamowani i tak naprawdę nie można zweryfikować czy te boxy cokolwiek zmieniają Ja mam ochotę rzeczywiście to sprawdzić i podzielić się swoimi dowodami z producentem. Szukam chętnego dalej do testów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie możesz na swoim aucie przetestować??? Chyba się nie boisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 A może jesteś dystrybutorem tych boxów i szukasz klientów. Załóż do siebie, pokaż wyniki po założeniu i po 6 miesiącach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cajmer Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie jestem żadnym dystrybutorem... a osobiście mam tylko VW Polo 6N '99 i boje się, że jak to zamontuje do siebie, to mi ostatnie konie z tego wózka na zakupy uciekną A dostęp do ChipBoxa mam dlatego, że znajomy kupił to i się spiera ze mną o skuteczności tego. Podobno to u niego działa ale nie chce jechać na hamownię. Podejrzewam, że po prostu wydał kasę i nie chce się przyznać że to lipa. Dlatego nawiązałem temat. Chociaż z tego co wiem to producent też nie udostępnia wyników swoich testów Wiec przydałoby się żeby ktoś temat sprawdził na 100% bo może ktoś kroi grubą kasę na placebo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cajmer Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Wiecie są tacy co sprzedają wodę z Lichenia i każą to pić na wszystkie dolegliwości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 No fakt, brak BMW to spory problem, jak chcesz to w BMW przetestować. Jednak po tej reklamie jaką użytkownicy tego forum wystawili temu urządzeniu, próżno szukać tu chętnych. Pozostaje Ci próbować na innych forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Trochę dziwne podejście do tematu, na swoim polo nie chcesz sprawdzić a prosisz ludzi z forum, miłośników marki co swoje auta traktują lepiej niż żony i kochanki. Jak dla mnie próżno Ci tu szukać chętnych. Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 A może to kolejna ściema nijakiego ala bimera czy jak zwał tak zwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cajmer Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja nie jestem pewien stanu technicznego mojego silnika dlatego szkoda mi mojej Polówki, bo mogę ją na hamowani nawet bez chip'a dojechać i będzie klops. A właśnie Ci co kochają swoje auta to wiedzą że auto w tym też silnik jest sprawne w 100%. Bez ściemy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja mogę sprawdzić u siebie Oczywiście w żadne boxy nie wierzę. Mój kumpel miał boxa w pasku tdi, wpinany w przepływke. Po 3 miesiącach szukał nowego silnika. Jak remap to tylko z hamowania przed modzeniem i modyfikowanie map danego silnika. Nawet gotowce mogą zabić silnik. Jedynego gotowca jakiego uzywalem to był chip do 2.5 tds. Nie sprawdziłem przyrostu mocy i momentu, ale był taki power, że całkiem dobre sprzęgło nie dało rady nawet ruszyć po wrzuceniu chipa. Zmieniłem cały komplet na nowego sachsa i po 10tys znów zaczął się slizgac. Ale to nie był żaden magiczny box tylko kość pamięci ze zmodyfikowaną mapa Sent from my HTC One X using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Zadzwon do paru tunerow i sie dowiesz jakie parametry mialy auta ktore do nich przyjezdzaly na boxach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Czytałem, słyszałem, widziałem - klapa. Ale w życiu bym tego nie wsadził do jakiegokolwiek pieca. Odpuść sobie. I co da jednokrotny wykaz z hamowni bądź przyrost buta na kilka tygodni/miesięcy gdy serducho dostaje po dupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 [video=youtube;VGtImIP6j3A] Tu masz testy z hamownia. Podejzewam, ze tekich boxow jest kilka roznych wersji ale jak by niebylo kazdy silnik rozni sie od siebie. Zuzycie czesci, rozne parametry itd itp. dlatego uwazam, ze taki "bajer" niema sensu i moze tylko zaszkodzic. Lepiej oddac fure do konkretnej firmu chip'ujacej i zrobic program pod silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cajmer Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Andrii daj jakiś namiar na siebie, najlepiej numer fona to się zgadamy.... czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimch Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam czy ktos korzystal z uslug tej firmy - Chiptuning samochodów osobowych oraz ciężarowych, usuwanie DPF - BMG Tuning Wrocław ? Jestem prawie zdecydowany na chip, ale jeszcze sie waham, moze ktos mial do czynienia akurat z ta firmą i moze sie podzielic spostrzezeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanvette Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Nie znam firmy ale znam Ecuproject i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi