Mark Cruncher Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Hej mam takie pytanie prośbę o poradę . w moim samochodziku od momentu kupienia mam taki mały problem otóż : otwieranie samochodu odbywa sie z bagażnika gdyż drzwi kierowcy tylko auto zamykają ( kluczyki nie da sie przekręcić w druga stronę ) drzwi pasażera tylko otwierają tez nie da sie w druga stronę przekręcić ( tzn raz czy dwa razy sie udało ale po gimnastyce wiec zaniechałem ) ogolnie wkładka od bagażnika nie sprawia problemów wiec jej używam , ale jest to dość męczące i upierdliwe . Pytanie: czy znacie kogoś kto jest w stanie fachowo wymienić wkładki , bądź je naprawić ( a można ? ) tak elegancko abym nie widział ze było rozbierane cos ( tj bez połamania i odkształcenia boczkow drzwi itd . Oczywiście jeśli ktoś taki robi tez sterowanie z pilota to bomba .( bo lepiej te nowe wkladki tez oszczędzać ). Najlepiej jakby sie dało wsadzić sterowanie oryginalne , ale pewnie to już bardziej problematyczne znaleźć i zaprogramować . Teraz porada: czy moze tak być ze z racji iż auto ma 18 lat to po prostu oba kluczyki sie powycierały ( wraz z najcześciej używanymi wkładkami ) i po prostu dorobienie nowego kluczyka powinno problem załatwić . Pytam bo kluczyk stówkę kosztuje niby niewiele , ale tez piechota nie chodzi . Bo bym sprawdził jeszcze takie rozwiazanie problemu jeśli to ma wogóle sens . Pozdrawiam Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Mark Cruncher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 nowe wkładki + kluczyki itp... na Twoim miejscu kupił bym sterownik centralnego z pilotem (na alle 50zł) i miałbyś święty spokuj, miałem ten sam problem w swojej e36, założyłem centralke z pilotem i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Dokładnie jak kolega wyżej pisze, miałem podobnie. Zabawy jest z tym co niemiara, jak chcesz reanimować klamki i cały osprzęt to trzeba wszystko z drzwi powyciągać obadać i zobaczyć gdzie tkwi problem. W e36 wszystko odbywa się na cięgnach-drutach. Otwieranie i zamykanie z kluczyka się znaczy. Obstawiam że małe kółeczko plastikowe z montażu cięgna się wykruszyło i stąd te opory. W skrócie: - sciągnąć boczek - wyciągnąć szybę z dzwi - podkręcić zamek - klamka I jak masz wszystko na wierzchu to patrzysz gdzie się przycina. 4h na stronę jak umiesz uwolnić szybę z ślizgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Jak się za to zabierzesz to kup przy okazji wspomniane ślizgi bo stare pewnie popękane i jeszcze kup trochę spinek do boczków to groszowe sprawy a raczej kilka nowych się przyda :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Cruncher Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 No właśnie chyba jednak zdecyduje sie na otwieranie droga radiową , bo to mi jak na razie najmniej chyba auto popsuje . Z kluczyka co jak co jeszcze można otworzyć , centralny działa jak trzeba , wiec w przypadku śmierci baterii w pilocie nie obudzę sie z ręka w nocniku :-) a jak juz wszystko siądzie to bede takie operacje przeprowadzać , bo wtedy chciałbym juz wymienić wszystkie wkładki łącznie ze stacyjka , a w tej chwili nie mam chyba weny zeby tak rozkręcać wszystko, a napewno nie chce mieć kompletu kluczyków jak w maluchu - piec kluczyków i każdy od innego zamka :-p pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi