mc_bartek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam. Posiadam BMW e46 z 2 litrowym dieslem o mocy 150 km. Problem polega na tym, iż po każdym odpaleniu auta czy zimny czy ciepły od razu włącza się wiatrak chłodzenia silnika i strasznie to wyje. 2 tyg temu tego problemu nie było, a teraz jest to strasznie dokuczliwe ponieważ auto jest tak głośne, że nie da się rozmawiać przy nim jak jest odpalone. Proszę o pomoc i wycenę takiej usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nie masz przypadkiem włączonej klimy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_bartek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Klima cały czas wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Sprawdź to: BMW Sport :: Zobacz temat - [E46] Wentylator chlodnicy "chodzi" cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_bartek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Od podziękowań jest odpowiedni przycisk . Poza tym podziękuj jak rada okażę się trafna. Czekam na info... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_bartek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Na kompie pokazuje mi błędy 30 AUC sensor i 31 pressure sensor. Zna ktoś się na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 31 pressure sensor. na tym się skup i nie przejmuj się AUC. W parowniku masz czujnik. Może być tak że jest uszkodzony sam czujnik lub kostka czujnika. Z tego co kojarzę to pod prawą przednią lampą masz parownik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_bartek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Sprawdziłem klimę i jest prawie pusta czy to ma jakiś wpływ na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A jak sprawdziłeś, że nie masz Freonu? Podjedź chłopie do porządnego warsztatu który ogarnia klimatyzację i sprawdzą ci czy układ jest szczelny, wymienią czujnik ciśnienia jeśli trzeba, nabiją i odgrzybią klimatyzację. Bez stacji obsługi klimatyzacji, nie ma szans na naprawę we własnym zakresie. Co do kosztów... trudno powiedzieć może 200zł a może 600? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc_bartek Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Kolego myliłeś się to nie parownik tylko osuszacz klimy. I tam jest kostka z kabelkami czujnika ciśnienia klimy i miałem skorodowane styki tego czujnika. Mechanik wszystko naprawił i jest si. Dzieki za pomoc mam nadzieję że uwaga przyda się na przyszłość. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Masz rację, myliłem się w nazwie tego ustrojstwa, ale czujnik ciśnienia freonu znajduje się tylko w jednym miejscu i jest to dokładnie tam gdzie powiedziałem. Dobrze że to na tym się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi