xianoss Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam, pękł mi wczoraj wąż wspomagania, na obrazku nr 7 (32411141714) [ATTACH=CONFIG]30717[/ATTACH] Wąż urwał się zaraz za łączeniem z metalową rurką/chłodniczką http://www.realoem.com/bmw/photos/32411141714.jpg Wąż jest integralną częścią z chłodniczką i kosztuje to w granicach 300-400zł ale wiem że są zakłady które dorabiają takie węże. Czy znacie we Wrocławiu takowe warsztaty/zakłady gdzie to zrobią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 We Wrocku nie wiem ale w Legnicy wiem gdzie zakują nowy wąż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 W Brzegu Dolnym firma Zediie na garażach zakuwa węże, We Wrocławiu zapytaj w Ticon oraz Tobi może coś pomogą - firmy bardziej od pneumatyki ale przewody olejowe też chyba mają w swojej ofercie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Wujka google starczy zapytac www.google.com/m?q=zakuwanie+wezy+wroclaw&client=ms-opera-mini-android&channel=new I jedno z pierwszych od "wujka" www.forum.alfaholicy.org/dolnoslaskie/99807-warsztat_zakuwanie_przewodow_hydraulicznych_wroclaw.html Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xianoss Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 szczerze mówiąc to nie wiedziałem że to się zakuwanie nazywa i stąd nie mogłem nic znaleźć, dzięki za odpowiedzi wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Spoko po to tu jesteśmy zakuwałem wąż od klimy to zapłaciłem ok 40 zł tylko sama końcówka wąż został stary bo był ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 U mnie z zakuciem węża od zbiorniczka wspomagania do pompy był problem, nieosiągalna była końcówka, pozostało więc kupić nowy przewód, bagatela 60 pln z przesyłką:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xianoss Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Niestety nie udało mi się tego zakuć. Na krzemienickiej i fiołkowej nie mają odpowiednich maszyn by to zrobić. Narazie założyłem opaskę i śmiga ale wolałbym to zrobić tak jak było, zatem ponawiam pytanie, czy zna ktoś we wrocku miejsce gdzie zakuwają takie rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 A sprawdź w ASO, może koszt niewielki, to po co zawracać sobie głowę zakuwaniem, skoro oryginał to oryginał. Nie sądzę, by do e36 kosztował więcej jak do e39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 to po co zawracać sobie głowę zakuwaniem, skoro oryginał to oryginał. A czym sie rozni zakuwanie "na miescie" od zakuwania w "fabryce",te "ori" robia jakos magicznie czy jak? www.sklep.auto-voll.pl/advanced_search_result.php?keywords=32411141714 Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 A czym sie rozni zakuwanie "na miescie" od zakuwania w "fabryce",te "ori" robia jakos magicznie czy jak?I co się kolego unosisz, jak miałbym szukać jak kolega wyżej warsztatu, który zakuje wąż za podobne albo wyższe pieniądze-bo tak też bywa, którego nigdy nie zagniesz jak oryginalnego, bo robi się to na ciepło to raczej pozostałbym przy oryginale. Ale my tu tylko podpowiadamy i sugerujemy, a ostateczny wybór należy do właściciela pojazdu8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xianoss Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 @tomasso12 zakucie kosztuje max 100 a oryginał koło 400(napisałem to w pierwszym poście), dlatego szukam warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Ok zrozumiałe jest, że szukasz by zrobić to taniej, dlatego jak wcześniej napisałem warto przeanalizować koszty naprawy lub zakupu nowej części. Nie znałem kosztu zakucia , ale też nie każdy element da się zakuć, chociażby ze względu na okucia, gdzie wiele jest tzw niestandardowych i nieosiągalnych-nie mówię tu tylko o BMW, ale ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi