Mark Cruncher Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Hej posiadam e36 323 z vanosem z 96 roku . Ostatnimi czasy wystąpił dziwny problem ze zmieniarka cd ( AL003E) . Radio pokazuje no cd gdy zapakowaną jest cała kaseta (6) cd . Nie można wyciągnąć kasety . Przycisk eject swieci przez ułamek sekundy i cała zmieniarka jest martwa . Dopiero po odłączeniu wielopinowego dina i podłączeniu go znowu jest migniecie przycisku na ułamek sekundy( ale tylko w momencie naciśnięciu go . Dodam ze musi być włączone radio w samochodzie a wcześniej radio wyłączone i można było zmieniać płyty do woli . Rozbierałem sprzęt z tego co zaobserwowałem to jedna płyta przy laserze inne w kasecie . Terazpytania: czy mechanizm zacinajac sie mógł doprowadzić do takich dziwnych zachowań jeśli chodzi o prąd , czyli ze go praktycznie nie ma . Czy opłaca sie to robić ? zależy mi na oryginalnej zmieniarce w aucie . Moze ktoś coś wie gdzie można taka nabyć . Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Może to być wina zmieniarki, lub kabli od radia do zmieniarki. Skoro chcesz mieć oryg. , za co szacun,z to z autopsji Ci powiem, że używkę ciężko jest znaleźć w stanie pełnej używalności, a naprawa to też nie bagatela sztuka. Mnie moja wkurzyła, więc na allegro kupiłem kompatybilną z radiem zmieniarkę na mp3, nawet działa. W planie mam zmianę radia z dużym, wyświetlaczem, oczywiście oryginał, więc już problem się całkowicie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi