margaw44 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam serdecznie wszystkich Kolegów spod znaku BMW Chciałbym pod tym tytułem dopisać zakończenie historii z wątku: http://www.maxbimmer.pl/f36/pilna-pro%B6ba-o-pomoc-warsztat-we-wroc%B3awiu-25412/ Niestety w Auto-Chipie nie zostało wszystko zrobione do końca jak należy, co zresztą już wcale mnie nie dziwi... Właściciel po wymianie uszczelki pod głowicą oświadczył, że silnik został dokładnie umyty ale pozostała mała nieszczelność skrzyni biegów, dlatego może się jeszcze stamtąd wydobywać śladowo olej, kapać na rozgrzaną rurę wydechową i powodować powstawanie dymu. Rzeczywiście, w kolejny weekend odbyliśmy z żoną dłuższą trasę i na każdym postoju dymiło jak cholera. W związku z tym, idąc za radą Kolegów z tego Forum, umówiliśmy się na wizytę w Warsztacie u P.Adama vel Leo. Pierwszą rzeczą jaką stwierdził, było bardzo niechlujne umycie silnika. Resztki oleju, które kapały na rurę i dymiły spływały jeszcze z bloku silnika - nie ze skrzyni. Żadnych nieszczelności układu smarowania skrzyni nie stwierdził ! Po dokładnym wymyciu nic już nie dymi. Wszystko odbyło się bardzo sprawnie, kulturalnie i fachowo. Dzięki Leo ! Polecam Wszystkim z pełnym przekonaniem ten Warsztat. Zdecydowanie natomiast ostrzegam przed Auto-Chipem. Ja w każdym razie wykreśliłem go z rejestru. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 fajnie ekstra ciesze sie rowniez z toba z rezulatatow tylko to chyba nie ten dzial za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaw44 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 (edytowane) fajnie ekstra ciesze sie rowniez z toba z rezulatatow tylko to chyba nie ten dzial za bardzo No właśnie nie bardzo wiedziałem gdzie to wstawić Edytowane 6 Czerwca 2014 przez margaw44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 To chyba jednak schwarze liste lub o wszystkim i o niczym. Ale to nie zmienia faktu, że również polecam Leo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi