quad4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Heja, pytanie odnośnie czujników mam je zalepione sylikonem, nigdy większej fuszery nie zrobiłem ale że działalo i zdobyłem czujniki za darmo praktycznie to sie podjarałem u chciałem je miec na juz. A teraz chce je zrobic tak jak byly w oryginale, mam koszyczki tylko nie wiem o jakiej FI trzeba wywiercić dziure w zderzaku i jak to w ogole zamontować. Kolejne pytanie to ustawienie czujnikow. Sa dwa plaskie i dwa wypukle ( tak je sobie nazwalem ) I nie wiem czy te wypukle maja byc w srodkowej czesci zderzaka skierwane do gory a te plaskie maja byc skierowane lekko na bok czy moze te wypukle maja byc na bok skierowane ( w zewnetrznej czesci ) a plaskie do gory. A moze wypukle w zewnetrznej czesci nie maja byc skierwane na boki tylko ich zakres ma byc skierwany centralnie do tylu ? Ktos wie jak to wychodzilo z fabryki ? No i jak te czujniki maja sie trzymac w koszyczkach tak zeby mialo to rece i nogi ? : ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Weź metrówkę w rękę albo suwmiarkę i pomierz to co chcesz wsadzić... A co do płaskiego i okrągłego poszukałbym na parkingu śmigła z czujnikami i zobaczyłbym sobie Tylko jak to ma być oryginalnie,a jesteś tak napalony to kup listwy pod czujniki i będziesz miał gotowe dziurki bmw_1 Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Weź metrówkę w rękę albo suwmiarkę i pomierz to co chcesz wsadzić...A co do płaskiego i okrągłego poszukałbym na parkingu śmigła z czujnikami i zobaczyłbym sobie Tylko jak to ma być oryginalnie,a jesteś tak napalony to kup listwy pod czujniki i będziesz miał gotowe dziurki bmw_1 Nie czytasz ze zrozumieniem, kiedys je przymocowalem na silikon ale teraz chce ori. Znajdz mi e34 z ori czujnikami ...;] Na pewno ktos to robil i ma gotowa recepte na montaz ich. Oprocz dziur w listwach musze jeszcze powiercic w zderzaku wiec odpada kupowanie listew. Zreszta takich nie dostane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 No listw pod czujniki PDC już chyba nawet w ASO nie oferują. Co do fi to narazie nie orientowałem się(bo mam w planach nieOEMowe PDC pod które otwór to 20mm) niebardzo kojaże wypukłości o których piszesz ale czujniki w listwach bocznych mają takie zakrzywione koszyki i czujniki mają niesymetryczne obudowy by czujnik mimo wszystko działał na tył niż centralnie na bok. Kiedyś chciałem koszyki wymontować z innych listw to mi popękały wszystkie także odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 tu masz instrukcję montażu: http://marcopolo.pl/bmw/486.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 W O W !! dzieki, dokladnie o cos takiego mi chodzilo ! : ) Mam nadzieje, ze jakos to rozszyfruje i bede działał pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi