Wojtas Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Posiadam E39 99rok.Kupilem ją bez radia.W bagażniku była zmieniarka.Mam radio kaseta BMW BUSINESS.Problem polega na tym,że do dolnej części (wyświetlacz radia) wchodzi z instalacji samochodu 12 pinowa wtyczka (czarna) .U mnie w aucie nie ma takiej wtyczki i nie mam tam co wsadzić.Do części kasetowej była wtyka i wszystko pasuje,ale na dole ni ma.Szukałem wszędzie.Prawdopodobnie jest taka możliwość,że było jakieśinne radio które nie potrzebowało takiej wtyczki,ale tego nie wiem i sie nie dowiem.Pytanie teraz takie : czy ktoś może mi pomóc jak to dorobić czy to sie dokupuje jakiś kabel?To moje pierwsze E39 i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.POMOCY! SCHEMATU! albo sam juz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 musisz dobrze pogrzebac jest napewno.zawsze jest.nawet jesli niema to musza byc obciete druty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Rozebrałem tapicerke polewej stronie i prawej i nic nie znalazłem.Dziwna sprawa.Może ktoś rozbierał instalacje el. i wie skąd to wychodzi.Mam fajny sprzęcik 6CD ,subwoofer, i nie moge spać jak to śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 witam W koncu ja rozebralem swoje.Wyglada identycznie.Zadnej innej wtyczki lub wejscia.Nie mam juz ochoty sluchac tego syfu w radiu i szukalem orginalnej zmieniarki ktora jest droga i z reguly sprzedaja ja bez kabli.Wczoraj znalazlem przejsciowke ktora pozwolilaby podlaczyc zmieniarke sony.Problem w tym ze nie ma gdzie podlaczyc przejscowki. Rece mi opadly. Ostatnia opcja chyba jest kupic zwykle radio z cd/mp3 i wstawic je w miejsce kaseciaka tak aby mozna bylo zakryc je ta klapka drewniana.Pytanie czy da sie tak podlaczyc i czy wyswietlacz znajdujacy sie pod tym bedzie dzialal i dalej wyswietlal konsumpcje,predkosc itd. juz sprawdzilem,radio wchodzi ale nie miesci sie razem z wyswietlaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi