matiswidnica Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Czesc pany co prawda temat dotyczy e32 ale to praktycznie to samo co e34 a gdybym napisał w temacie e32 nikt by nie odpisał bo nikt tam nie zaglada:P a wiec przez pewien czas prawa szyba przednia sie opuszczala po kilkunastu nacisnieciach guzika w dol natomiast do gory szła na raz Teraz całkowicie sie nie opuszcza wiec ściągnąłem osłonę dotarłem do silniczka i go wyciagnalem silniczek działa w gore i w dol obraca sie w obie strony , po ponownym podłączeniu kabla i naciśnięciu strzałki w dol silniczek jakby dostawał prad ale za mało cos tam próbuje sie ruszyć ale nie moze . Wygialem troche wtyczkę i włożyłem ja na odwrót po naciśnięciu strzałki do gory szyba sie opuszcza w dol hehe (troche dziwny sposób ale działa). Wiec co moze byc przyczyna ? Jakis przekaznik ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Silnik działa i w górę i w dół ale na tzw krótko. Zamieniłeś wtyczkę przy silniku i działa i góra i dół? Bo jeśli teraz działa ale znów któryś cykl tylko odwrotnie to albo winny jest przycisk otwierania okna...i to trzeba sprawdzic albo moduł pod tylną kanapą za siedzeniem kierowcy. Tzw Relay Modul(prawdopodobnie trzeba przelutować odpowiednie(najlepiej wszystkie) nóżki/luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Silniczek Podlaczylem pod ten sam kabel tylko na odwrót , i jak dawałem strzałkę do gory czyli zamknięcie szyby silnik szedł w dol czyli opuszczał szybe wiec jak mówisz wina leży albo w przekaźniku albo bezpośrednio w przycisku Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane 27 Maja 2014 przez matiswidnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 No to wyjmij zespół przycisków,wypnij wtyczkę i podepnij miernik pod piny tego który steruje tą szybą. Klikaj strzałką w dół i miernik podpięty w pin przed i pin po powinien piszczeć podczas klikania w strzałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Możesz też nic nie robić tylko zdemontować siedzisko tylnej kanapy i siedząc na tyle z uchem przy zespole modułów naciskać przycisk do szyb otwieranie i zamykanie. RM powinien wyraźnie klikać zarówno przy naciśnięciu otwierania jak i zamykania(przycisk). Jeżeli klika na otwórz i zamknij to zespół przycisków zostawiamy w spokoju a rozbieramy modół RM i jak wyżej radziłem(lutujemy i czyścimy styki). Jeżeli nie klika to tu mamy kilka opcji: 1.przycisk nawala(do sprawdzenia miernikiem) 2.przekaźnik od tej szyby(lutowanie i czyszczenie). Jest jeszcze jedna możliwość przy założeniu ,że nic nie klika a przycisk sprawdziliśmy i jest ok,przekaźnik polutowaliśmy i wyczyściliśmy styki(zaczął klikać) a szyba dalej nie jedzie. Trzeba wtedy sprawdzić ciągłość przewodu od przekaźnika do wtyczki przy silniku pamiętając o wtyczce w słupku przednim przednich drzwi i tam również dokonać pomiaru ciągłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Naprawdę Ci dziekuje za zainteresowanie , dzisiaj bede mieć chwile czasu to posprawdzam , jeszcze raz wielkie dzieki piwko Ci sie należy Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Przekaznik robi "cyk" tylko słabe (ciche) jak daje na gore jest mocne(głośne) "cyk" a jak na dol to ciche. Wiec wina w przekazniku , jak go wyciągnąć ? Pionowo do gory ? Czy sa gdzieś zaczepy? Wole zapytac bo nie chce wyciągać na sile. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 jezeli przekaznik to przycisk od szyb to najlatwiej zdjac mieszek od biegow i wypchac przycisk od awaryjnych od spodu a pozniej szyb od spodu ; ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 A jeżeli moduł RM (przypomina kasety VHS )to po odkręceniu osłony trzeba go pociągnąc do góry i polecam delikatnie nim kiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi