Chacko e30 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Pacjent to oczywiście e46 320d 2000r. Mianowicie, zrobiłem całą obsługę klimy,wymieniłem czujnik ciśnienia na nowy, posprawdzałem bezpieczniki, zamieniałem przekaźniki (te co są za schowkiem 3szt) i klima nie chodzi,a dokładniej nie załącza się sprężarka. jak zapale zapłon to po ok 3sek włącza się wentylator przy chłodnicy,jak odpalę samochód,ustawie na panelu 16" i wcisnę AUTO to dmuchawa włącza się na max obroty,ale nie chłodzi. Już mi ręce opadają,a na dworze po 29". co może być? na komputerze pokazuje 2 błędy: -Czujnik ciśnienia-zwarcie (jest nowy) i na dwóch to samo -pomocnicza pompa wody-brak napięcia (ale ona niema chyba znaczenia przy klimie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Może nie czujnik Ciśnienia a przewody od niego są gdzieś uwalone? Na pewno wszystko ustawiasz dobrze czyli "auto", temp na 16 i ustawiasz przednie nawiewy na ustawienie pośrednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 czujnik kupiłem drugi w ASO, kupiłem panel sterowania o tych samych nr. ciśnienie trzyma idealnie,wyczyściłem czujnik AUC (ale on niema nic do sprawności klimy), sprawdziłem przejścia przewodów i jest ok a nie działa,Jak robię test komputerem to sprężarka się załącza i przez okres testu (ok10sek) klima chłodzi. Może zna ktoś serwis klimatyzacji który zna się coś więcej a nie tylko nabija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Po pierwsze sorry, że Ci nie odpisałem, ale byłem za granicą w weekend a później nie znalazłem numeru. Dodatkowa pompka wody nie ma nic do rzeczy, natomiast jeśli pokazuje zwarcie na czujniku ciśnienia to prosta sprawa, nie pozwala on załączyć klimy, musisz sprawdzić bezpieczniki i instalację do czujnika i musi pomóc (o ile w środku jest gaz i układ jest szczelny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Siedze i szukam rozwiązania,wpadło mi do głowy że przy kompresorze widziałem jakieś "coś",co teraz okazało się że to czujnik temperaturowy (na zdjęciu nr 2) może on być przyczyną wyżej wyskakującego błędu? [ATTACH=CONFIG]30343[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakk Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 hej, mam problem z nawiewe, otoz auto stało 2 tyg nie odpalane, do tego czasu wszystko chodzilo, jez ma ok 5msc, BEHR, po odpaleniu, nawiew dzialal chyba na 1/5 gwizdka, po wlaczeniu climatornica wszystko stawało, po wylaczeniu, przez chwile lecialo zimne powietrze z nawiewow, po chiwili znowu cisza. rozpialem aku, podpialem, ale teraz woogle nie zaskakuje, moze silnik sie zawiesil ? szczotki ? moze jakis restart climatronica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi