Kamcio Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzisiaj zauważyłem, że w prawej lampie nie działa mi przesłona bixenonu, sprawa ma się tak, że po włączeniu drogowych przesłona drgnie, ale się nie otwiera, natomiast jeśli delikatnie ją pchnę to się otworzy i później po włączeniu mijania wraca na swoje miejsce i dalej ma problem z otwarciem się po włączeniu ponownie drogowych. Ewidentnie ją coś blokuje, bo silniczek rusza, delikatnie pcha przesłonę ale nie chce bez pomocy jej otworzyć całkowicie. Mam lampę na stole, ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Może ktoś się spotkał z takim czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxu Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Sprwadź może ten tłok który jest odpowiedzialny za przestawianie przesłony czy jego ruch jest drożny, może trzeba go delikatnie nasmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Musisz do Kreska ze Świdnicy podjechać Ja też się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 ja bym potraktował wd40 , opór cewki zmierzył i napięcie jakie idzie na cewkę może masz mniej niż 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 ja bym potraktował wd40 , opór cewki zmierzył i napięcie jakie idzie na cewkę może masz mniej niż 12v Jutro dalsza część modów, bo już dzisiaj brakło motywacji, ale z tego co widzę silniczek w jedną stronę chodzi ok (zamyka klapkę), ale ma problem z jej otwarciem, trzeba mu pomóc ręką. EDIT: Rozwiązane, problemem była przycierająca się dźwignia od przesłony, po nasmarowaniu jej wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi