gorolex Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Witam , odstawilem pare dni temu do znajomego mechanika bume 316i 1.8 z myślą ze mam do wymiany cewke która okazała sie dobra , wymienil kable , również dobre , okazało sie ze jest to czujnik stukowy , wymienił i bmka leci pieknie płynie chociaż czasem slysze delikatne stukanie przy zmienie biegu moze dlatego ze jeżdżę nia jak dieslem (przyzwyczajenie....) , ale nie po to pisze ten temat , obroty sa podejrzanie niskie licznik pokazuje takie 600 , komputer pokazuje 700 co jakis czas przeskakuje 500-900 o dziwo nie slychac różnicy , lecz słychać delikatny klekot , pokrywa silnika sciagnieta i zdaje sobie sprawe ze powinna troche przytlumic ten dźwięk troche , nie slychac typowego diesla ale wiem ze te silniki potrafia naprawde cichutko z kultura pracować , czas na moje pytania : klekot to cos normalnego (slyszalem ze w 2.0 to normalka) , jakie powinny byc faktyczne obroty ? niestety niemam kogo o to zapytac bo wszyscy wałwejami i innymi vagami sie wożą a sam sie nie orientuje bo pierwsza bawarka , piona Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja mam też około 700 silnik M54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaokajaoka Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 M52 - również 700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 a co do reszty pytan ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ja tam u siebie klekotu nie słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 to naprawde cichy dźwięk Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 ale jednak klekot Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi