Jelonkowaty Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 witam , od niedawna jestem dumnym posiadaczem tego zacnego autka ale przy końcowych etapach jego składania wyniknął bardzo nieprzyjemny problem , a mianowicie wentylator od klimatyzacji nie kręci się . Klimę nabiłem u siebie na warsztacie bo mam do tego maszynę . Próbowałem na krótko i normalnie na obu biegach chodzi . Wtyczkę dobrze podłączyłem , przekaźniki w skrzynce z bezpiecznikami nie są zaklejone , masa w przewodzie jest , ale zastanawia mnie to że na mierniku pokazuje ~13,5V na oby biegach gdy klimatyzacja działa ale pompa jest NIE załączona , lecz gdy się załączy to napięcie spada do ~1,5V . Nie wiem co mam zrobić , a wiem że jeśli oddam to do elektryka to skasuje mnie jak za złoto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Czy przekaźniki masz właściwe? nie zamieszałeś nic przy podłączaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Taki spadek napięcia jest często winą przetartego przewodu. Jak sprawdzasz multimetrem to znajdzie napięcie 12V jak podłączysz odbiornik to napięcie nagle spada. Posprawdzaj kable czy nigdzie nie są przetarte, połamane lub zaśniedziałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 U mnie przy takiej temp jak jest teraz wentylator klimy też się nie włącza, sprężarka działa normalnie a klima chłodzi z tego co zauważyłem u siebie wentylator zaczyna się włączać jak na zewnątrz jest 25 lub więcej stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 nie było wiatraka klimy jak ją kupiłem , a sprzedawca zapewniał że jest to od e36 2.0 więc musze posprawdzać te przewody , może na serio jest gdzieś przetarty czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 siema mialem ten sam problem,zauwazylem w dwoch miejscach na chlodnicy masz czujnik i kostke na 3 kable<gora chlodnicy>,mialem jeden urwany ale tak ze przypadkowo dotykajac zauwazylem,zlutowalem i tak sie nie zalaczal wiec odpielem kostke od wiatraka i sprawdzilem przez miernik i kabelek od masy byl juz upalony,zlutowalem na nowo i juz 2 miechy jest ok. a mam 2.0 m50 coupe. jak bedziesz sprawdzal musisz zalczyc klime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi