prasel Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 witam. mam bwm e39 520i automac 150KM. przy dodawaniu gazu oczywscie i w trakcie jazdy i na postoju z okolicy przepustnicy wydobywa sie pisk. ale tylko przy lekkim dodaniu gazu i miaroadjnym trzymaniu w jednym stopniu. bo jezeli bardziej docisniesz to pisk zanika. to jest cos w stylu gwizdka. nie mam pojecia co to i prosze o nie pisanie takich banalów jak paski, rolki, alternator, pompa klimy. wszystko wymienione co sie kreci. doradzcie co moze byc przyczyna swistu w przepustnicy. silnik sie nie dlawi itp. obroty stale. czekam na podpowiedzi znajde film na yt to dodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prasel Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ja bym stawiał na odmę, chociaż przepustnicę też nie zawadzi przeczyścić, poniżej parę fotek jak to zrobić Link zapożyczony z innego forum BMW-klub.pl ? Zobacz temat - [E39] Czyszczenie przepustnicy E39 523i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 dokladnie, moze wystarczy przepustnice wyczyscic troszke nagaru gdzies sie nazbieralo i tworzy takie dziwne dzwieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prasel Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 kurcze przepustnica sie lsni i dalej to samo. cos jakby gwizdalo:( juz sie mecze z tym tyle czasu i dalej nie wiem co to:( moze jest jakas srubka do regulacji przepustnicy nie mowie tu o lince gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 To nie stary Polonez czy Fiat, że linkę się podregulowało i dalej jechało. Sprawdź jeszcze odmę, jak wcześniej napisałem. Założyłeś, że paski i rolki są ok., więc je wykluczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prasel Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 no to odme tez mozna wykluczyc bo nowka jest wraz z tymi wezami plastikowymi. nie mam pojecia co to moze byc moze silniczek krokowy??? tez czysty odrazu mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Może to coś Ci pomoże, bo ja szczerze już pomysłów nie mam. Temat zapożyczony z innego forum, ale temat gwizdania miał już jakiś użytkownik. Tu masz linka BMW-klub.pl ? Zobacz temat - e39 520i m52tu świst pod maską,problem z odpaleniem na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prasel Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 to co wniosek jeden ze odma lipna?? moze nieszczelna?? wymienilem wszystkie weze i odme tez":( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Kolego prasel dałeś może odmę zamiennik ? polecam wymienić na ori. U mnie było przy zamienniku trąbienie jak by krasnoludek pod maską trąbił po wymianie na ori cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 a jesli szkoda Ci wywalac odrazu kase na nowa ori bo nie jestes pewien to sproboj na chlopski rozum zaslepic przewody co ida do odpowietrzania silnika i wtedy mozliwe ze bedziesz mial odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prasel Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 no zamiennik przyszedl. tylko ze przed wymiana odmy to ja wlasnie mialem tego napomnianego krasnoludka;p i dlatego ja wymienilem. to co myslicie ze warto odme wymienic?? dajcie jakis link z oryginalem 520i:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Kolego tu masz ori ODMA ODPOWIETRZENIE SILNIKA BMW 3 E36 5 E39 7 38 (4243831449) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale napisz do kolegów z forum w dziale kupię to może rabacik będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi