kryster Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam, mam problem: mianowicie przy zmianie biegów 1 i 2 słychać z tyłu auta jakieś puste stuki, co to może być? i ile może kosztować naprawa z góry dziękuję ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 ja bym obstawiał na dyfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 a moze podpora wału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 a ile może kosztować naprawa ? jeśli to podpora wału? albo dyfer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 a moze podpora wału? a może poszli do lasu ? nie sprawdzisz nie dowiesz się ja u siebie wymieniałem podpore wału , jakieś tam tuleje bbla bla bla i nic nie pomogło- kręcąć wałem można wyczaić czy jest luz na pół osiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 heh a co Ty z tymi kosztami tak odrazu? boisz sie ich? wiesz jest bardzo wiele przyczyn ktore tworza te stukania ja z czym podobnym sie spotkalem to wyrwaly sie 2 mocowania mostu z nadwozia ale moze u Cb nie jest tak zle moze tylko te gumy juz sa luzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 jeśli to podpora wału? albo dyfer? podpora wału 150 zeta a dyfer popatrz na nowy ori :lol::lol: zbladniesz heh a co Ty z tymi kosztami tak odrazu? boisz sie ich? :lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Pytam o cenę, bo kupiłem to auto nie dawno więc chciałbym wiedziec czy to cos poważnego czy drobna sprawa; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Pytam o cenę, bo kupiłem to auto nie dawno więc chciałbym wiedziec czy to cos poważnego czy drobna sprawa; ) sporo miałem e46 i jak stukało przy zmianie biegów to zawsze to byla poduszka mostu ktory unosił się i uderzał o wózek z kanału odrazu idzie to zweryfikować przy zmianie biegów koszt do 200zł poduszka i wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 dziwne bo u kolegi to jest tylko pomiedzy pierwszym a drugim, ale czy oby napewno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 dziwne bo u kolegi to jest tylko pomiedzy pierwszym a drugim, ale czy oby napewno??? u mnie tez jest na 1 i 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 u mnie tez jest na 1 i 2 i tez masz wyrabane te gumy na dyfrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 i tez masz wyrabane te gumy na dyfrze? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxu Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 U mnie stuka też. Wymieniałem wszystkie tuleje co dało łączny koszt 800zł oczywiscie za same czesci a stuka dalej. Most ma lekki luz i sie zastanawiam czy nie wymienić na jakiś używany bo drogie nie są, za 200zł mozna juz kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Miałem coś podobnego w e36, przy zmianie z 1 na 2 i przy wbijaniu wstecznego...Po jakichś dwóch miesiącach podczas ruszania, a raczej próby ruszenia, wywaliło mi półośkę. Na szczęście udało mi się znaleźć używkę za 200 zł razem z wymianą (ponoć regeneracja nowej ok. 1000 zł) i problem jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 witam Takie odgłosy związane z ruszaniem tył 1,2 to tylnie zawieszenie a dokładnie sanki i zawieszenie dyferencjału prawie wszystkie gumy niema co pozostawiać polecam pokoleji i tak wszystko wypruć i złożyć ... kupę roboty ... ja nie kupowałem narzędzi do ściągania gum wystarczy parę płaskowników grubych mocne wkręty i lecą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Siema. Ja też miałem takie stukanie i powiem ci że dyfer wymieniony , tuleje dyfra wymienione, podpora wału wymieniona,półosie ok, a stukanie dalej zostało i okazła sie że to dwumasa tak stuka i przenosi po wale te stuki i wydaje sie jak by to styłu auto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Siema. Ja też miałem takie stukanie i powiem ci że dyfer wymieniony , tuleje dyfra wymienione, podpora wału wymieniona,półosie ok, a stukanie dalej zostało i okazła sie że to dwumasa tak stuka i przenosi po wale te stuki i wydaje sie jak by to styłu auto było. łoł :shock: to może i u mnie dwumas krzyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Siema. Ja też miałem takie stukanie i powiem ci że dyfer wymieniony , tuleje dyfra wymienione, podpora wału wymieniona,półosie ok, a stukanie dalej zostało i okazła sie że to dwumasa tak stuka i przenosi po wale te stuki i wydaje sie jak by to styłu auto było. Mam to samo, tylko że ja wymieniłem dodatkowo wszystkie tuleje sanek i dyfra - dalej stuka. Ponoć to sprzęgło, ale czekam na potwierdzenie speca w środę (u Leo) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi