gorolex Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 witam , mam problem z nawiewem z przodu , posiadam klimatronik wszystko chula jak trzeba do czasu jak wlaczam nawiew na przód , powietrze dmucha przez kratki na full obrotach a na szybe nic , po zamkniecu kratek slysze dalej szum dmuchawy ale powietrze w ogole nie dmucha na szybe... czym jest to spowodowane ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale: 1. Dajesz "auto" i wtedy dmucha wszędzie wedle uznania komputera, który decyduje o tym gdzie trzeba puścić powietrze. 2. Dajesz jeden z trzech przycisków: strzałka do góry, strzałka w bok i strzałka w dół i włączasz manualnie odpowiednio: nawiew na szybę, nawiew na kabinę i nawiew na nogi. Ewentualnie możesz też mieć tak jak u mnie w E46 osobny przycisk włączający full nawiew na szybę - jest zaraz pod/nad (nie pamiętam) przyciskiem odmrażania tylnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 potrafie włączyć nawiew na szybe , tyle ze slychac dmuchawe a w ogole nie wieje... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 No to może masz jakiś kanał padnięty. Odczepił się i powietrze zapodaje nie tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Albo któraś klapka sterujaca się nie otwiera lub nie zamyka Sent from my HTC One X using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 jak to sprawdzic i jak to naprawic ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorolex Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 moze byc to panel ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Możesz spróbować podmienic na próbę. Kiedyś miałem podobnie w jakimś wieswagenie, że się klapki przycinaly, tylko tam na panelu climatronica dało się sprawdzić błędy i polazywalo co jest nie tak. Podejrzewam że jeśli któraś klapka się przyciela to musialbys rozebrać kawałek deski rozdzielczej żeby się dostać do całej aparatury od nawiewu i poruszać cięgnami, ewentualnie może spadło jakieś od sterowania Sent from my HTC One X using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi