Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

problem z nawiewem szyba przód

gorolex

Rekomendowane odpowiedzi

witam , mam problem z nawiewem z przodu , posiadam klimatronik wszystko chula jak trzeba do czasu jak wlaczam nawiew na przód , powietrze dmucha przez kratki na full obrotach a na szybe nic , po zamkniecu kratek slysze dalej szum dmuchawy ale powietrze w ogole nie dmucha na szybe... czym jest to spowodowane ?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale:

1. Dajesz "auto" i wtedy dmucha wszędzie wedle uznania komputera, który decyduje o tym gdzie trzeba puścić powietrze.

2. Dajesz jeden z trzech przycisków: strzałka do góry, strzałka w bok i strzałka w dół i włączasz manualnie odpowiednio: nawiew na szybę, nawiew na kabinę i nawiew na nogi. Ewentualnie możesz też mieć tak jak u mnie w E46 osobny przycisk włączający full nawiew na szybę - jest zaraz pod/nad (nie pamiętam) przyciskiem odmrażania tylnej szyby.

• 2 tygodnie później...

Możesz spróbować podmienic na próbę. Kiedyś miałem podobnie w jakimś wieswagenie, że się klapki przycinaly, tylko tam na panelu climatronica dało się sprawdzić błędy i polazywalo co jest nie tak. Podejrzewam że jeśli któraś klapka się przyciela to musialbys rozebrać kawałek deski rozdzielczej żeby się dostać do całej aparatury od nawiewu i poruszać cięgnami, ewentualnie może spadło jakieś od sterowania

Sent from my HTC One X using Tapatalk