kryster Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Pytanie dotyczy wymiany silnika czy robił ktoś już taką operację ? Ile może to kosztować ? jaki jest czas roboty? Czy bez problemu można zamienić te silniki? Kolejne pytanie brzmi czy chłodnica i rozrusznik mogą być z silnika 2.2 do silnika 2.5 m54?(gdyż są nowe) Jestem właśnie na etapie kupna auta z silnikiem 2.2ci i chciałbym go wymienić na 2.5 z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 e tam wymieniaj na 3 litry odrazu bo tak ja chcesz to strasznej roznicy niema pewnie bo niewiem jak jedzie 2.2 fakt moze te 2.5 sa dosc tansze ale lepiej troszke przyinwestowac wiecej a robota ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 No właśnie chyba z tym 3.0ci jest więcej roboty z tego co czytałem, więc nie jest to chyba takie proste a jeśli masz rację i ktoś to zrobił i podzieli się opinią na ten temat to zastanowię się nad 3.0:) Tylko chyba tak jak pisze jednak jest to więcej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 ja mialem kiedys 325 i 330 na pierwszy rzut oka rura od przeplywomierza do przepustnicy byla wiekszego rozmiaru czyli caly dolot jest wiekszy wydech akurat mialem pojedynczy jakims cudem pewnie temu ze to stare coupe bylo z 2000r a zas w 2.5 mialem podwojny tlumik i byla polifcie sedan, instalacja ta sama tylko wiadomo w sterowniku cos silniejszego jest wgrane ale i tak bys musial zmienic no i to tyle jesli chodzi o roznice zewnetrzne chyba tylko wiadomo przelozenia miala juz tez inne ale skrzynia itd powinno podejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 pzekładka silnika 2,2 na 2,5 to pikuś 3.0 też wchodzi bez większego problemu ale trzeba sie zaopatrzeć w osprzęt silnika bo jet kilka innych elementów jak np: disa, przepustnica, wtryski, przepływomierz, ryry dolotu, puszka filtra powietrza i jeszcze kilka innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi