Darozzzz Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Panowie i Panie. Byłem dziś na nabiciu klimy w moje E36 QP (mam klimę z przyciskami). Gość sprawdził, odgrzybił itp. nabił.... po włączeniu "śnieżynki" na klimatroniku obroty lekko zafalują, lecz z nawiewów leci ciepłe powietrze.... Gość się uśmiechnął i powiedział że do wymiany jest sprężarka, ponieważ się nie załącza... Układ mam szczelny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 trzeba by sprawdzić czy elektromagnes na sprężarce załącza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 jak to sprawdzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 jak masz sprężarkę to do niej powinny dochodzić dwa kable od magnesu który ją spina. Można tam podać napięcie 12 volt i zobaczyć czy tak mocno pstryknie i przyciągnie takie sprzegło i zepnie sprężarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 U mnie uszkodzona jedna z klapek sterowania nawiewem była przyczyną nie działania klimy,a szukałem długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 To, że sprężarka się nie załącza nie koniecznie oznaczaj jej "zgon". Sprawdź po stronie elektrycznej, bezpieczniki, przekaźniki i termostat. jeżeli na sprężarkę dochodzi 12V, ta wciąż nie kręci to wtedy jest jej wina. Jednak musisz wiedzieć, że po włączeniu "śnieżynki" 12V nie będzie ciągle na sprężarce, gdyż ta pracuje cyklicznie i 12V jest na niej raz na jakiś czas. Tu masz pracę sprężarki: [video=youtube;um2psdAzC5I] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 To, że sprężarka się nie załącza nie koniecznie oznaczaj jej "zgon". Sprawdź po stronie elektrycznej, bezpieczniki, przekaźniki i termostat. jeżeli na sprężarkę dochodzi 12V, ta wciąż nie kręci to wtedy jest jej wina. Jednak musisz wiedzieć, że po włączeniu "śnieżynki" 12V nie będzie ciągle na sprężarce, gdyż ta pracuje cyklicznie i 12V jest na niej raz na jakiś czas. Tu masz pracę sprężarki:[video=youtube;um2psdAzC5I] Kolego filmik pokazuje tylko załaczanie i wyłaczanie sprężarki bo jeśli będzie upał +30 celcjuszy to sprężarka również może się wcale nie wyłaczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Mam jeszcze jedno pytanie, kolega rozebrał ostatnio compacta 1.6 w którym była klima. Jeśli spasuje i będzie działać to może sprzedać mi sprężarkę za 50zł. Pytanie: kompresor z 1.6 podejdzie do 2.0?? jeśli wymiana kompletnej sprężarki nie pomoże i klima dalej nie będzie działać - mam mu oddać sprężarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Próbowałeś na swoją podać prąd jak wyżej pisał kolega ? Jeśli nie załącza to mógłbyś spróbować jeśli podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Kolego filmik pokazuje tylko załaczanie i wyłaczanie sprężarki bo jeśli będzie upał +30 celcjuszy to sprężarka również może się wcale nie wyłaczać Może być. Jak ustawisz temperaturę na min. to też rzadko będzie się wyłączać. Mam jeszcze jedno pytanie, kolega rozebrał ostatnio compacta 1.6 w którym była klima. Jeśli spasuje i będzie działać to może sprzedać mi sprężarkę za 50zł. Pytanie: kompresor z 1.6 podejdzie do 2.0?? jeśli wymiana kompletnej sprężarki nie pomoże i klima dalej nie będzie działać - mam mu oddać sprężarkę Zamiast od razu rozszczelniać ukłąd lepiej sprawdź na "krótko" jak kol Domel radził. Jeśli elektromagnes nie zadziała to wymieniaj, 50 zł do niezła cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 podawałem 12v na sprężarkę ale nie było żadnej reakcji, stąd pytam o sprężarkę z 1.6 do 2.0.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Zobacz jak wygląda jeśli jest takiej samej budowy to śmiało zakładaj. Oczywiście może się różnić ale lepiej się upewnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi