piotras120682 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Tak jak w temacie mam problem z pompa paliwa w E36 Compact 1.8 Ti i mam takie pytanie do forumowiczów czy pompa paliwa powinna się włączać jak przekręci się stacyjkę czy powinna działać w momencie przekręcenia stacyjki na rozruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Po mojemu pompka powinna załączyć się po zapaleniu się wszystkich kontrolek czyli przed uruchomieniem silnikabmw_1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) W mojej E36 pompka zaczyna pracować dopiero po przekręceniu na rozruch a co może być przyczyna za pompka tak późno zaczyna pompować? Czy przyczyna może być instalacja LPG? Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez piotras120682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 w e46 pompka też działa po włączeniu zapłonu i tak przynajmniej na logikę powinno być wszędzie. A problem pojawił się nagle?? auto ciężko odpala?? bo nie napisałeś co się właściwie dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kolego przerabialem pompe paliwa i podawanie przez nią paliwa przez cały tydzien po tym jak mechanik ja niby wymienil za co wziąl hajs a pompe zostawil stara... Po straconym tygodniu doszedłem wkoncu do pompy ale mniejsza z tym. W e36 bynajmniej w r6 na boschu wyglada to tak,ze po włączeniu zaplonu powinna uruchomic sie pompa, na 1-3 sekund, ona poprostu dobija cisnienie paliwa do listwy. Jezeli nie zakrecisz rozrusznikiem a jedynie wyciagniesz kluczyk ze stacyjki i znow wlaczysz zaplon to pompa sie juz nie wlaczy. Załączy sie dopiero podczs krecenia rozrusznikiem. DME tak steruje pompą. U mnie jest tak,ze jesli pompa dobije paliwa i sie wylaczy to juz wiecej nie bedzie dobijac dopuki nie uruchomisz rozrusznika. Jezeli minie jakis dluzszy czas, 10-20 minut i znow wlaczysz zaplon to znow moze pompa dobic. Dodam jeszcze, ze jesli juz dobije a ty zakrecisz rozrusznikiem i czy odpalisz czy nie to po kolejnym przekreceniu bedzie cisza,dopiero gdy rozrusznik ruszy załączy sie pompa. Moze tez byc tak,ze bedzie pracowac razem z rozrusznikiem i kiedy przestaniesz nim krecic a zaplon pozostanie wlaczony to pompa tez bedzie pracowac jeszcze jakis krotki czas. Mam nadzieje,ze nie zakrecilem tego az tak bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Problem pojawił się jakieś 3 tygodnie temu Długo kreci za nim odpali dodam ze to jest 1.8 Ti E36 Ja na co dzień jeżdżę E36 Coupe 2.0 Vanos i odpala od strzała a Ti kreci około 7 sekund i dopiero odpala nie wiem czy to ważne ale na lpg Ti odpala tez od strzała tylko problem pojawił się benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Pompa zapewne sie zaciera i nie daje odpowiedniego ciśnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 piotras a skąd wiesz że to problem pompy? może masz przytkamy filtr paliwa albo przewod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Faktycznie nie pomyślałem o filtrze paliwa Dzięki Dudek:) Fakt tylko na Benzynie tak dziwnie odpala i długo kreci. Dziś założyłem nowa pompę i jest troszkę lepiej ale jeszcze nie tak jak powinno być. Jutro sprawdzę filtr paliwa i dam znać czy coś się poprawiłobmw_1bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam wszystkich Forumowiczów kłopot z Compactem rozwiązany przyczyną był nie drożny filtr paliwa i nadpęknięty wężyk paliwa za filtrem od strony silnikabmw_1bmw_1 Dziękuje wszystkim za rady i pomocuklon_bmwuklon_bmwuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Koledzy pomocy:) Znów problem z Compactem problem jest taki ze na benzynie chodzi bardzo kulawo to znaczy szarpie,dławi się itp. Na Lpg chodzi idealnie ni ma falowania obrotów i dobrze się wkręca a na benzynie lipa dusi się i dławi i jak obroty rosną do 3000 to tak jak by miała przy 3000 tys. odcinke dodam ze odłączyłem sondę i bez zmian ciągle pracuje kulawo, odłączyłem czujnik położenia przepustnicy i to samo i tak samo kulawo chodzi po odłączeniu przepływki. Dodam ze nowy filtr paliwa,powietrza nowa pompa paliwa i nowe świece. Koledzy co się stało ze tak się zachowuje? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 A może pompka ta przy zbiorniku nie podaje dobrze paliwa pytanie_bmw Edit: albo po prostu się zatyka bo jest zapchana lub coś w tym stylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Problem rozwiązany przyczyną był pęknięty wężyk przy zbiorniku paliwa:) Dziękuje wszystkim za pomocuklon_bmwuklon_bmwuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi