Szopu Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Cześć, witam. Z góry przepraszam ale jakoś nie mogę znaleźć nurtujących mnie pytań odnośnie owego przypadku oraz informuje że chce pomóc dobremu znajomemu, z czystej uprzejmości. Otóż koleżka trafił na Bawarkę, świeży fajny produkt - 2 tygodnie, pierwsze problemy. Diagnoza u pierwszego mechanika, walnięta pompa wtryskowa. Byliśmy chyba u każdego mechanika w mieście, każdy słysząc markę kiwał łbem na boki i delikatnie nas wypraszał, niektórzy to nawet zaplątali łaciną gdy zapytaliśmy kto może się tego podjąć - parodia. :bag: Osobiście szukałbym jakiegoś specjalisty z okolic Wrocławia bądź we Wrocku, z tego co wiem niektórzy są naprawdę nieźli w te klocki. Ale kto konkretnie? happy_bmw Nawiązując. Jakie są gdzieś koszta nabycia nowej/używki pompy, bądź też regeneracji, montaż i w jakich cenach. Temat pisze z pierwszorzutowych informacji, chętnie dowiedziałbym się także u kogoś kto się na tym konkretnie zna - jak dokładnie wygląda problem, bo wiadomo, mamy ogólny przykład 'walnięta pompa wtryskowa'. Przydałoby się również jakiejś informacji na temat lepszych 'specjalsów' z tego zakresu - może być dowolny region w obrębie dolnego śląska. Pozdrawiam i z góry przepraszam za problem, jeżeli gdzieś było. Mimo co, liczę na jakiejś świeże info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 bez blokad nie zamontujesz jej.... potrzebna jest blokada i czujnik zegarowy.... niestety BMW w m47 troche zrobili problem z wyciągnięciem pompy... bo niema klina na wałku..... generalnie jak się ma sprzęt to samemu można ogarnąć to...... ja od robienia pompy polecam gościa ze sobótki... robił kilka pomp które montowałem i nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nie pomogę znajomemu w tym osobiście bo w takich sprawach jestem zielony - dlatego pytam. A jakie są gdzieś koszta i jakiś dokładniejszy namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 https://plus.google.com/108465639319234697259/about?gl=pl&hl=pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Pięknie. Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 zakup uzywanej pompy wtryskowej to też 50% szans że się uda kolejny problem to czy zakupiona pompa jest ori czy juz zregenerowana? Ustawiałem i wymieniałem dziesiątki tych pomp i pamietam do dziś przeprawę z jedną która była zregenerowana i wyjęta z auta nie zablokowana..... Problem jest taki że kazda ori pompa ma nabity z boku wymiar na jaki się ją ustawia, jak pompiarz regeneruje to ustawia po swojemu i blokuje po czym wkłada się rozblokowuje i już, problem pojawia się po wyjęciu takiej pompy nie zablokowanej.... Jak coś możemy pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Dzięki za pomoc - problem poszedł z głowy jeszcze szybciej niż zabraliśmy się za inne rozwiązania, trafiliśmy zamiennik od klienta z Wrocławia, miód malina. Można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi