Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Nie można otworzyć drzwi pasażera - coupe

HoodedLime

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udało mi się niestety zepsuć drzwi w moim autku. Problem się zaczął od zacinającej się klamki zewnętrznej. Chciałem ustawić ją używając śruby z boku drzwi, niestety poprzedni właściciel złamał w niej imbusa. Chciałem wykręcić tą śrubę używając ekstraktora ale nie wyszło. Wtedy spróbowałem klamki i okazało się że działa jak trzeba. Sprawdziłem kilka razy i nie było problemu. Niestety pół godziny później już nie byłem w stanie otworzyć drzwi ani od zewnątrz ani od wewnątrz. Zdjąłem tapicerkę, zapuściłem kamerę do środka i zrobiłem krótki klip, link poniżej. Jeżeli ktoś ma pomysł co tam jest nie tak to proszę o jakieś info. Dzięki.

Ps. Pierwsza część pokazuje jak używam wewnętrznej klamki, potem opuszczam szybę i ciągnę za zewnętrzną...

Ps2. Centralny otwiera I zamyka normalnie z kluczyka. Klamka wewnętrzna też odblokowuje drzwi za pierwszym pociągnięciem ale drugie już nie otwiera drzwi...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Edytowane przez HoodedLime

• 2 tygodnie później...

Ok, trochę mi to zajęło ale w końcu spróbowałem. Niestety bez efektu. Zdjąłem tą listwę, pukałem, stukałem, ciągnąłem i pchałem i nic :/ Mogę kupić kompletne drzwi w moim kolorze niedrogo i zastanawiam się czy po prostu nie rozciąć tych i nie założyć drugich... Na pewno wyniesie mnie to mniej niż wizyta u specjalisty.

Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie? Dzięki.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk