HoodedLime Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Udało mi się niestety zepsuć drzwi w moim autku. Problem się zaczął od zacinającej się klamki zewnętrznej. Chciałem ustawić ją używając śruby z boku drzwi, niestety poprzedni właściciel złamał w niej imbusa. Chciałem wykręcić tą śrubę używając ekstraktora ale nie wyszło. Wtedy spróbowałem klamki i okazało się że działa jak trzeba. Sprawdziłem kilka razy i nie było problemu. Niestety pół godziny później już nie byłem w stanie otworzyć drzwi ani od zewnątrz ani od wewnątrz. Zdjąłem tapicerkę, zapuściłem kamerę do środka i zrobiłem krótki klip, link poniżej. Jeżeli ktoś ma pomysł co tam jest nie tak to proszę o jakieś info. Dzięki. Ps. Pierwsza część pokazuje jak używam wewnętrznej klamki, potem opuszczam szybę i ciągnę za zewnętrzną... Ps2. Centralny otwiera I zamyka normalnie z kluczyka. Klamka wewnętrzna też odblokowuje drzwi za pierwszym pociągnięciem ale drugie już nie otwiera drzwi... Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez HoodedLime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Spróbuj docisnac drzwi i wtedy otwieraj. Z opisu wygląda jakby się zamek przestawil, może wystarczyc tylko regulacja pozycji Sent from my HTC One X using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodedLime Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Próbowałem, niestety nie pomaga... Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Sprawdź to: BMW Sport :: Zobacz temat - [E46] coupe nie da sie otworzyc drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodedLime Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzięki, spróbuję po pracy. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodedLime Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ok, trochę mi to zajęło ale w końcu spróbowałem. Niestety bez efektu. Zdjąłem tą listwę, pukałem, stukałem, ciągnąłem i pchałem i nic Mogę kupić kompletne drzwi w moim kolorze niedrogo i zastanawiam się czy po prostu nie rozciąć tych i nie założyć drugich... Na pewno wyniesie mnie to mniej niż wizyta u specjalisty. Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie? Dzięki. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 zamek jest trochę tandetnie zrobiony w e46 plastik w środku , sporo zamków już wymieniałem w e46 coupe , żeby nie narobić szkód to bym go większą lutownicą porobil dziury zeby sie dostac do mechnizmu i wtedy zapadkę palcem odblokujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoodedLime Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Rozumiem że to od wewnątrz? Wiem że jak tam rozwiercę trochę to potem tapicerka to zakryje... Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 lutownica kolbową taką grubszą wytopisz bez problemu osłonkę zamka i bedzie widac cały mechanizm i go odryglujesz bez niszczenia drzwi , a zamek pozniej z anglika mozesz śmiało zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi