Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

jaki akumulator polecacie ??

koko090681

Rekomendowane odpowiedzi

panowie coś mi się wydaje że aku mi się skończył po ostatnich wybrykach z ładowaniem - auto postało dzisiaj na włączonym radiu przez 5 minut i nie odpalił już, z głośników charczenie myśle co jest pytanie_bmw przekręcam kluczyk i klops ,odpaliłem na pycha

jaki aku polecacie kupić ??????? dodam że gra u mnie troche sprzętu i tak myśle czy może jakiś większy by się zdał (m54b25)

Kupiłem ostatnio na ebattery.pl

Zapytałem co polecaja do mojej motorowni (m54b25) z dużą ilością elektroniki. W sumie do wyboru dali bannera w wersji profesional. Od zwykłego bannera różnił się nieznacznie mocą i ponad stówkę ceną. Zdecydowałem się na standardowy z bannera (pierwszy montaż dla bmw). Póki co 2-miesiąc igła.

Kupiłem ostatnio na ebattery.pl

Zapytałem co polecaja do mojej motorowni (m54b25) z dużą ilością elektroniki. W sumie do wyboru dali bannera w wersji profesional. Od zwykłego bannera różnił się nieznacznie mocą i ponad stówkę ceną. Zdecydowałem się na standardowy z bannera (pierwszy montaż dla bmw). Póki co 2-miesiąc igła.

własnie pamiętałem że pisałeś o aku ostatnio ale nie mogłem znaleźć tego :lol: a kupiłeś jakiś mocniejszy ??? ile Ah ??

ja 3 lata temu w kombiaku e39 530d w pełnej elektryce (fotele kiera, navi itd) założyłem akumulator Centra Futura 100Ah 900A i trzy zimy pod chmurką bez problemów

właśnie taki oglądałem , zastanawiam się nad centra futura a bannerem

kupiłem centrę tylko dlatego bo mieli taką na miejscu w sklepie obok :) miałem wybór między Centrą a jakąś hińszczyzną typu "max amper" czy Centra lepsza czy gorsza od bannera to nie wiem :) trzy zimy wytrzymał więc nie jest źle

• Lubię 1

Ja zawsze bralem bosche, do e39 530i mechanik polecil mi tez jakiegos boscha (nie znam oznaczen - jak chcesz to sprawdze pozniej), kosztowal sporo ale zamontowany w maju 2012 do dzisiaj sie spisuje wzorowo, auto uzywane glownie wieczorami po miescie, krotki przejazd np 2km i postoj z radiem i tak na okraglo, dluzsze trasy (doladowania) raz na 2 tyg lub raz w miesiacu (na najt :)), prostownika nie widzial nigdy a kablami to tylko czasami ja ratowalem kolegow, mrozy nie mrozy zawsze pali, ostatnio po trasie z rothenburgu w garazu przesluchalem 2,5 plyty cd (fakt ze nie glosno), potem przejazd 15km, wczoraj znowu w garazu bez palenia przesluchane 3h muzyki i jestem pewien ze odpali.

Dodam ze mam dolozona skrzynke basowa niefabryczna jbl w bagazniku bez kondensatorow i ona chodzi zawsze razem z radiem

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Warta i centra, takie aku miałem na pokładach aut które miałem i dobrze służyły, bosch i banner nie użytkowałem, ale również słyszałem o nich dużo dobrego. Wymiana aku nie jest co miesiąc ani nawet co rok, więc na pewno lepiej wziąć coś porządnego, markowego niż jakiegoś "nonejma" a na pewno się odwdzięczy żywotnością bmw_3

Jakieś 2,5 roku temu kupiłem Yuasa (japoński producent, pierwszy montaż w Toyota, Mitsubishi, Suzuki itd), z serii Elite 100Ah (cena porównywalna z Boschem S5). Aku wyprodukowane w Wielkiej Brytanii (mają tam fabrykę na europę). Jakośc wykonania - super, do tej pory nie wymagała doładowania (ale ja dużo tras robię po kilka godzin). Sprawuje się idealnie. Polecam, chociaż nie jest to na pewno najtańsza propozycja.

http://www.ion.lv/media/catalog/product/Y/B/YBX5019_019t_20elite.JPG.jpg

wszystkim bardzo dziękuje za podpowiedzi -zakupiłem dziś aku

dowiedziałem się natomiast tego że jak bym wpakował tam jakis aku np.100 czy 90 Ah to problem jest taki że nigdy bym go nie doładował w samochodzie -więc darowałem se taki zakup i padło na :

0606533e710cd56fgen.jpg

myśle że pochodzi troche :lol::lol:

Hehe ostatnio też miałem problem, stanąłem furą pod słodową, aku zdechł, miałem 100 AH jeszcze aku ori włoski czyli już 10 letni :D, kupiłem centre future 85 Ah śmiga aż miło, także na przyszłość też polecam, fakt cena prawie 500 zł :/