koko090681 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 panowie coś mi się wydaje że aku mi się skończył po ostatnich wybrykach z ładowaniem - auto postało dzisiaj na włączonym radiu przez 5 minut i nie odpalił już, z głośników charczenie myśle co jest pytanie_bmw przekręcam kluczyk i klops ,odpaliłem na pycha jaki aku polecacie kupić ??????? dodam że gra u mnie troche sprzętu i tak myśle czy może jakiś większy by się zdał (m54b25) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Kupiłem ostatnio na ebattery.pl Zapytałem co polecaja do mojej motorowni (m54b25) z dużą ilością elektroniki. W sumie do wyboru dali bannera w wersji profesional. Od zwykłego bannera różnił się nieznacznie mocą i ponad stówkę ceną. Zdecydowałem się na standardowy z bannera (pierwszy montaż dla bmw). Póki co 2-miesiąc igła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Kupiłem ostatnio na ebattery.plZapytałem co polecaja do mojej motorowni (m54b25) z dużą ilością elektroniki. W sumie do wyboru dali bannera w wersji profesional. Od zwykłego bannera różnił się nieznacznie mocą i ponad stówkę ceną. Zdecydowałem się na standardowy z bannera (pierwszy montaż dla bmw). Póki co 2-miesiąc igła. własnie pamiętałem że pisałeś o aku ostatnio ale nie mogłem znaleźć tego :lol: a kupiłeś jakiś mocniejszy ??? ile Ah ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 BANNER Power Bull 95Ah Wziąłem ten, a mam wszystko w prądzie co możliwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Również polecam Bannera, jeżdze już pół roku i jest igła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 ja 3 lata temu w kombiaku e39 530d w pełnej elektryce (fotele kiera, navi itd) założyłem akumulator Centra Futura 100Ah 900A i trzy zimy pod chmurką bez problemów [h=1][/h] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 ja 3 lata temu w kombiaku e39 530d w pełnej elektryce (fotele kiera, navi itd) założyłem akumulator Centra Futura 100Ah 900A i trzy zimy pod chmurką bez problemów właśnie taki oglądałem , zastanawiam się nad centra futura a bannerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 kupiłem centrę tylko dlatego bo mieli taką na miejscu w sklepie obok miałem wybór między Centrą a jakąś hińszczyzną typu "max amper" czy Centra lepsza czy gorsza od bannera to nie wiem trzy zimy wytrzymał więc nie jest źle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Oprócz powyższych polecam też wartę. Mam akumulatory w dwóch autach i następny też poleci z Warty. Wstyd się przyznać ale jeden to już ponad 10 lat ma! Przy minus 15 jeszcze pali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbrs Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja zawsze bralem bosche, do e39 530i mechanik polecil mi tez jakiegos boscha (nie znam oznaczen - jak chcesz to sprawdze pozniej), kosztowal sporo ale zamontowany w maju 2012 do dzisiaj sie spisuje wzorowo, auto uzywane glownie wieczorami po miescie, krotki przejazd np 2km i postoj z radiem i tak na okraglo, dluzsze trasy (doladowania) raz na 2 tyg lub raz w miesiacu (na najt ), prostownika nie widzial nigdy a kablami to tylko czasami ja ratowalem kolegow, mrozy nie mrozy zawsze pali, ostatnio po trasie z rothenburgu w garazu przesluchalem 2,5 plyty cd (fakt ze nie glosno), potem przejazd 15km, wczoraj znowu w garazu bez palenia przesluchane 3h muzyki i jestem pewien ze odpali. Dodam ze mam dolozona skrzynke basowa niefabryczna jbl w bagazniku bez kondensatorow i ona chodzi zawsze razem z radiem Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Warta i centra, takie aku miałem na pokładach aut które miałem i dobrze służyły, bosch i banner nie użytkowałem, ale również słyszałem o nich dużo dobrego. Wymiana aku nie jest co miesiąc ani nawet co rok, więc na pewno lepiej wziąć coś porządnego, markowego niż jakiegoś "nonejma" a na pewno się odwdzięczy żywotnością bmw_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Tylko Exide Classic w starym opakowaniu.. Aku na lata.. Nigdy bosch czy Varta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jakieś 2,5 roku temu kupiłem Yuasa (japoński producent, pierwszy montaż w Toyota, Mitsubishi, Suzuki itd), z serii Elite 100Ah (cena porównywalna z Boschem S5). Aku wyprodukowane w Wielkiej Brytanii (mają tam fabrykę na europę). Jakośc wykonania - super, do tej pory nie wymagała doładowania (ale ja dużo tras robię po kilka godzin). Sprawuje się idealnie. Polecam, chociaż nie jest to na pewno najtańsza propozycja. http://www.ion.lv/media/catalog/product/Y/B/YBX5019_019t_20elite.JPG.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 wszystkim bardzo dziękuje za podpowiedzi -zakupiłem dziś aku dowiedziałem się natomiast tego że jak bym wpakował tam jakis aku np.100 czy 90 Ah to problem jest taki że nigdy bym go nie doładował w samochodzie -więc darowałem se taki zakup i padło na : myśle że pochodzi troche :lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Hehe ostatnio też miałem problem, stanąłem furą pod słodową, aku zdechł, miałem 100 AH jeszcze aku ori włoski czyli już 10 letni , kupiłem centre future 85 Ah śmiga aż miło, także na przyszłość też polecam, fakt cena prawie 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi