neophyte Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Panowie i Panie zwracam się z pytaniem odnośnie dźwięku dochodzącego spod maski. Jest to ni to grzechotanie, ni to rzężenie. Nie wiem jak to dokładnie nazwać. Pojawia się przy około 2000 tyś. obr/min. Patrzeliśmy z kumplem pod maskę i nasłuchiwaliśmy. Nic nie zwróciło naszej uwagi. Wszystko wygląda normalnie. Podejrzewałem wiatrak od visko ale wygląda normalnie. Luzów i znaków otarcia brak :roll: Dodam, że silnik M50b25 z vanosem. Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Vanos pewnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy w tym wypadku szybka naprawa jest konieczna ? Bo mam za kilka dni trasę około 500 km do zrobienia a czasu na zrobienie tego na szybko nie za bardzo :? coś podobnego tylko bez tych klekoczących szklanek :roll: Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez neophyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nic nie powinno się dziać. Kosa pare lat temu obrócil trase Dzierżoniów-Toruń-Dzierżoniów z terkoczącym vanosem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dziękować za podpowiedzi bmw_beer Teraz pozostaje dozbierać kasę i zabrać się za tego nieszczęsnego vanosa :? Rozumiem, że zamawianie części do jego naprawy mogę rozpocząć dopiero po zweryfikowaniu zużytych części ? Bo przeglądałem temat o naprawie i są zestawy z uszczelkami i jakimś tam łożyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Z tego co ja widziałem na necie odnośnie regeneracji vanosa (też cos o tym myśle) to tylko komplet uszczelek potrzebny, plus blokada wałków i klucz do przekręcenia jednego z wałków. Od tych dwóch ostatnich można wybrnąć i samemu cos wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi