Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

M54B25 jaką pompę paliwa??

Pakos

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z droższych zamienników i mieć nadzieję że będzie działać albo 2-3 razy droższy oryginał, typu np BOSCH. Wszystkie markowe będę w podobnej cenie.

Ja do M52TuB28 na szybko kupiłem klamota za 100zł w sklepie motoryzacyjnym (getz sie chyba nazywała), żeby tylko dojechać do domu :D

Dojeżdżam już 2 lata i to nawet na rakietową we wro i nic. Dość głośna jako duży minus.

Po miesiącu zapomniałem ze mam pompę kupić ale to już niedługo się zmieni bo zbiornik na glebę do przeglądu idzie :P

Jak sam wymieniasz takie rzeczy to się można bawić.

Jeśli chodzi o firmę pompy paliwa to ja od siebie mogę polecić pierburga lub boscha , na pewno posłużą długi czas... A co do wymiany to dziecinnie prosta czynność więc nie ma się co bać , uważaj tylko przy wyciąganiu i wkładaniu kosza do zbiornika żeby nie pokrzywić pływaka bo będzie przekłamywał wskazania...

pompa paliwa BMW E46 323 325 328 330 1998-2005r (4130995437) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ta aukcja jest spoko :) koleś się strasznie rozpisał o markowej pompie i jej super wytrzymałości, ale nigdzie ani słowem nie wspomniał, kto jest jej producentem :D

pompa paliwa BMW E46 323 325 328 330 1998-2005r (4130995437) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ta aukcja jest spoko :) koleś się strasznie rozpisał o markowej pompie i jej super wytrzymałości, ale nigdzie ani słowem nie wspomniał, kto jest jej producentem :D

zapomniał napisać, że na tej pompie spalanie maleje o 25%kuog

Pierdziel jakieś wynalazki, dobra marka nie musi się promować jakimiś opisami o wzmocnionych elementach. W tym temacie bierz sprawdzony produkt, żeby Ci drugi raz na autostradzie nie stanęła :)

tego gów...a nie mam zamiaru kupować pierburg około 400zł kosztuje Bosch jakieś 450 a VDO około 500 stówek :) zobaczę co mi do Wołowa na jutro ściągną i to zamówię. No bo takie postoje na poboczu autostrady to trochę siara :) a w piątek na majówkę do Rewala jadę, więc odrazu przegonię na S3

Edytowane przez Pakos

no to podsumowując temat dam małą radę tudzież wskazówkę dla potomnych, którzy będą zabierali się za wymianę pompy paliwa w silnikach m54 :) nowe pompy takich firm jak Pierburg, Bosch czy VDO trzeba zakupić z plastikowym trójramiennym uchwytem. Pierwsza pompa jaka przyszła firmy Bosch miała identyczne podłączenie, taką samą wysokość, ale niestety pompka ma minimalnie mniejszą średnicę, więc nie ma możliwości zamontowania jej. Dopiero po wymianie na Pierburga z owymi uchwytami udało się ją zamontować. Poniżej zdjęcie które przedstawia plastikowe uchwyty o którym mowa i pompkę.

[ATTACH=CONFIG]29834[/ATTACH]