M a t i Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 siemka! od kilku dni mam problem ze swoja e39... mianowicie op przejechaniu ok 20-30 km, po zgaszeniu silnika jest problem z odpleniem go... po 15-20 min jak wystygnie pali bez problemu. bylem na kompie ale nic nie pokazal. po dluzszym szukaniu i grzebaniu doszlismy z mechanikiem ze to moze byc czujnik temperatutry ktory steruje zabezpieczeniami odcinajacymi wtryski (jesli ktorys czujnik wysle sygnal o przegrzaniu)... trzeba tez bedzie sprawdzic czujniki polozenia walu korbowego- okazalo sie ze sa 4... spotkal sie ktor kiedys z podobnym problemem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Kolego najczęściej jak nie odpala to pada czujnik wału... A kiedy wymieniałeś np.filtr paliwa ? bo przed wymianą u mnie paliwo ledwo przelatywało,ale miałem jeszcze ori. Jeśli chodzi o czujniki w większości przypadków błąd pokaże na kompie oczywiście może nie pokazać więc wtedy tylko podmienić od kogoś i sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a t i Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 u mnie filtr paliwa nie jest juz ori ale tez przydaloby sie powoli go wymienic... ale w tym wypadku filtr odpada bo na gazie jest to samo... powoli bede sie za to zabierac- najprawdopodobniej czujniki bedziemy sprawdzac oscyloskopowo i porownywac wartosci ze schematami... na ta chwle innego wyjscia nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) na 7er był taki problem znajde to ci wkleje tu zawartość miał koleś podobmy problem tyle że źle mu chodził silnik Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Dyziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a t i Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 ok bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Podwyższona temperatura silnika M62 [PROBLEM ROZWIĄZANY] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a t i Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) dzieki jak nie wiem co jutro zabiore sie za sprawdzanie czujnikow temp EDIT: wiem gdzie szukac a to juz polowa sukcesu element nr 12. jutro biore sie za wymontowanie czujnika i prawdopodobinie szykuje sie na zakup nowego Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez M a t i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi