tomek325e46 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 ja tam do filtronow nic niemam to ze nie niemiecki to nie znaczy ze slaby jeszcze mnie nie spotkalo zeby sie rozlecial przy normalnym uzytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 A ja jak pisałem wyciągałem kilka jak firankę z podstawy więc ich po prostu ani nie polecam ani nie zakładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Dawno nic nie aktualizowałem ale nie dlatego że nic się nie działo bo działo i dzieje się ostatio bardzo dużo ale po prostu z braku czasu wynikło to zaniedbanie. Tak więc do rzeczy. Zagościł u nas Santino ze swoją alpiną na stage 2 Wprowadziliśmy sporo zmian po naszemu między innymi: -został przebudowany całkowicie układ dolotowy, całość z kwasiaka 2 cale, IC idealnie za kratką w zderzaku, -przerobienie łapy kompressora + osiowanie -zmiana prowadzenia paska i dołożenie jednej rolki -wyrzucony całkowicie ori separator oleju i w jego miejscu OCT w zakutych wężach -wtryski z volvo 330ccm + regulator cieśnina paliwa wpięty w układ nadciśnienia -seryjne kolektory ustąpiły miejsca baranom schmiedmanna -wszystkie sondy out + wyłączenie autoadaptacji -strojenie na ecumasterze po przepływce Niestety nie udało się uzyskać zadowalającego doładowania gdyż alpina przyjechała z plującym olejem kompressorem, co się okazało później przy powiększeniu układu boost spadł a kompressor zamaist tłoczyć powietrze miesza je w muszli. Nieunikniona jest jego regeneracja co też oczywiście ogarniemy A teraz trochę fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Teraz czas na troszkę tuningu. Przyjechało do nas e46 330Cd z problemami zwiazanymi ze spadkiem mocy, nierównomiernym oddawaniem mocy przez auto i efektem "sowy". Okazało się że turbo zostało zregenerowane na chińskich częściach, 2 wtryski dość mocno przylewały, w aucie był box acs`a na deser przytopiony katalizator. Po zdemontowaniu turbiny okazało się że kolektor wydechowy (stalowy) został pospawany przez jakiegoś mistrza tak że otwór wylotowy z 3 ostatnich cylindrów został pomniejszony o około 30%. Szybka decyzja: -kupujemy żeliwny kolektor -z turbiny robimy mocną hybrydę -spawamy cały wydech na pełnym przelocie -wymieniamy 2 lejące wtryski -szykujemy auto do programu Tak wiec zakasałem rękawy i do roboty turbo zawiezione do naszego mistrza od turbin i złożył hybrydę Wczoraj po 1,5 tygodnia użerania się z chorymi sprzedającymi udało się kupić kolektor żeliwny. Przyszło turbo przyszedł kolektor więc do roboty. Jak już wszystko wisiało wziąłem się za wydech. Na spokojnie miałem cały dzień od samego rana i nie tykałem innych samochodów. Wydech spawany standardowo tigiem. Myślę że jakość spawów jest bardzo dobra patrząc na to że idą z ręki Standardowo down pipe na 15cm elastozłaczu żeby jak najmniej wibracji szło na karoserię. Cały wydech jest 2,5 calowy w pełni przelotowy zakończony puszką bastuck`a. Co uzyskaliśmy: -boost wchodzi od 1500 obr i trzyma do końca turbo nie puchnie -dźwięk z wydechu jest wręcz idealny słychać wyraźnie turbo i nic nie buczy -zbiliśmy wagę od dobre kilkanaście kg bo cały wydech waży na oko 10 kg stary był przynajmniej 2 razy cięższy Projekt + wykonanie by Leo A teraz kilka zdjęć, jutro wrzucę filmik i kilka zdjęć spod auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Teraz wiem dla kogo potrzebowałeś rurek Piękna robota, bez dwóch zdań. Teraz pytanie co wykresy powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Już ich nie mam będę potrzebował następne bo kolejne wydechy do spawania na mnie czekają a materiał się skurczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Coś tam załatwimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Kolejny mod z mojej strony. Tym razem pacjent to e60 535d Oliego. 3 calowy wydech na pełnym przelocie z końcową puszką od MG nie będę pisał po prostu zobaczcie jak to wyszło na koniec filmik jak to chodzi, auto legitymuje się mocą 370km i 700Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Kawal dobrej roboty !!! jak zrobisz promocje to szykuj rurki na kolejny wydech :dance:hybryda + wydech 2'75+korekta ... myslisz ze ile powinno wypluc ?? przy robieniu programu Bobik mowil ze stroil identyczna + przelot 2'75 na 285 KM przy seryjnym turbo.mozliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 pewnie że możliwe nie zajmuje sie chip tuningiem ale wydaje mi sie że wszystko zależy od tego na ile paliwa starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Edu miał trochę więcej jak dobrze pamiętam, ale miał chyba założone wtryski od 535, bo od 330 nie podawały wystarczającej dawki. A co do wydwchu Leo, piękna robota, też bym taki chciał, ale teraz to już kobita by mnie z tym pogoniła:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancz Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Warsztat wasz znajduje się na Olsztynskiej/Rakowej? Jeżeli tak to juz wiem u kogo na warsztacie tyle smigiel fajnych stoi zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 dokładnie Hancz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancz Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Często przejeżdżałem obok, jadąc do lakiernika na Rakowej. Dobrze wiedzieć, że to wy i że mam w końcu tak blisko jakis konkretny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 na fotak to wszystko pięknie wygląda -ale na żywca pewnie jaja urywa dobra robota uklon_bmwuklon_bmw myśle że spotkamy się w przyszłym tygodniu to się zobaczy co u mnie wymyślisz ;)bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 coś wymyślimy na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Nie spaliłeś sobie rąk podczas spawania? widzę, że krótki rękaw miałeś jak to robiłeś, a to najlepszy sposób na szybką opaleniznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Grube mody robicie koledzy.A wydech w tej e60 super wykonany,a jak brzmi? poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 darmowe solarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 darmowe solarium I można też się ładnie spalić wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braga Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Leo mam pytanie ogarnoł bys silnik z m3 e36 3.0 bo mam takowy ale rozłozony bo miał być zakowany w spwap garage poznan i wkladany do e30 ale projekt umarł wiec potrzebuje go poskładac na serie daj znac albo podjade do warsztatu na rozmowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 podjedz pogadamy Ale nie bedzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi