tomek325e46 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Witam, po jutrze lub kilka dni pozniej mam zamiar kupic motor. Oczywiscie ceny jak zawsze sa o te pare stowek za wysokie i kazdy chcialby to obnizyc i teraz takie pytanie czy znacie jakies dobre sposoby na zbicie ceny? Tzn jakies teksty czy wytykanie bledow lub gadanie ze na oku mam inny w leprzym stanie i o wiele tanszy, z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Znam jeden sposób. Jest nim mój brat. Tak na poważnie to do targowania się trzeba mieć talent. Jeśli go nie masz i trafisz na upartego to za dużo nie zdziałasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Od ładnych kilku lat pracuję w handlu wobec czego mam troszkę doświadczenia w negocjacjach Zbyszek ma rację, trzeba mieć do tego niejako talent. Ale to co mogę doradzić to nie negocjuj twardo. Tzn.nie w sposób 'musi mi Pan zejść z ceny bo tu lakier odchodzi' tylko raczej pokojowo i spokojnie. Z uśmiechem na twarzy i radością w głosie 'tutaj odchodzi lakier więc byłoby wspaniale gdyby udało się nam dogadać i obniżyć nieco cenę. Jest Pan przecież uczciwym sprzedawcą.' ...a tak sobie z nudów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 To ja chyba mam talent kolego nie ma konkretnego sposobu. Wszystko wychodzi na bieżąco a jak przyjeżdża gość i mówi ze ma drugi tańszy to odpowiadam zawsze: "to jedź i sobie kup" Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Wszystko zalezy od konkretnej osobie. Musisz wyczuć czy gościowi mocno zależy na sprzedaży auta - np. długo już wystawia na aukcji i nie może sprzedać, wtedy jak bedziesz kokretny i zdecydowany to możesz dosc twardo negocjować i coś uszczypnąć Ale sporo racji mają poprzednicy, trzeba mieć do tego talent. Pojedziesz do handlarza który sprzedaje auta od 20 lat i mu jeszcze dopłacisz do dniówki tak cię zamota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 To ja chyba mam talent kolego nie ma konkretnego sposobu. Wszystko wychodzi na bieżąco a jak przyjeżdża gość i mówi ze ma drugi tańszy to odpowiadam zawsze: "to jedź i sobie kup" Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Potwierdzam, Kamil ma talent. Auto stoi 18 800 na aukcji, Kamcio dzwoni i mówi: Panie, biorę 17 000 i jadę do pana oglądać A na miejscu też kilka stówek urwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 ja sie na alegro nawet targuje:P proponuje swoje ceny niekiedy nie wychodzi, ale nie kupuje. lubie satysfakcje ze cos ztargowalem wsumie walcze teraz z M technikiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi