kryster Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, chciałbym prosić was o poradę. Mam zamiar kupic bmw e46 330ci coupe r2001 auto jest sprowadzone z niemiec. Przebieg to 220tys. I teraz mam takie pytania co sądzicie o tym silniku? Jest awaryjny czy moze mało awaryjny. Na co zwrócić uwage... w jaki sposob moge sprawdzic to auto przed zakupem. Czy ten przebieg jest do przezycia? Jestem z glogowa. Czy jest ktos taki kto mógłby mi sprawdzic to auto? Grubosc lakieru itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez kryster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 A jest jakieś ogłoszenie? gdzie stoi auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 No własnie nie ma, to auto jest od znajomego, miałem już możliwość przejechania się tym autem i wydaje mi się, że na pierwszy rzut oka jest ok:) zawieszenie nie stuka nie puka, silnik pracuje równo bez opóźnień. Moc jest duża tym bardziej, że wcześniej jeździłem fordem 1,6. 100km więc różnica jest ale chodzi mi o to czy ten przebieg jest w porządku? czy jest coś na co trzeba by zwrócić szczególną uwagę? i czy ten silnik 3.0ci jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Miłej lektury http://www.maxbimmer.pl/f36/jak-kupic-bmw-kilka-porad-9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Dzięki, zabieram się za czytanie A co powiecie o tym silniku? Chciałbym wstawić do niego gaz, możecie polecić jakąś dobrą instalację lpg i ile by to kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Silnik chyba najlepszy z szesciocylindrowek, spalanie nie dużo większe niż w 2,2. Gaz sensowny założysz za 3500-4000. Co do zakupu auta to nie podchodzilbym do tego bez kompa do diagnostyki. Jak nie masz swojego to zapłać komuś żeby Ci podpial kompa i zobaczył czy nie ma jakiś ukrytych bolaczek. Ja jestem zadowolony z 330ci Mam podobny przebieg. Jaką skrzynię ma ta co chcesz ją kupić? Sent from my HTC One using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedz. Czyli podpiąć pod komputer i sprawdzic. A jeżeli chodzi o zawieszenie oraz blacharkę grubość lakieru to rozumiem mozna na stacji diagnostycznej sprawdzic? A jak z utrzymaniem takiego silnika? Droga sprawa czy przeciętna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Witam, chciałbym prosić was o poradę. Mam zamiar kupic bmw e46 330ci coupe r2001 auto jest sprowadzone z niemiec. Przebieg to 220tys. I teraz mam takie pytania co sądzicie o tym silniku? Jest awaryjny czy moze mało awaryjny. Na co zwrócić uwage... w jaki sposob moge sprawdzic to auto przed zakupem. Czy ten przebieg jest do przezycia? Jestem z glogowa. Czy jest ktos taki kto mógłby mi sprawdzic to auto? Grubosc lakieru itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Jak ma 220 tyś to dopiero po dotarciu jeśli prawdziwy w co wątpię A tak poważnie to jak dbany to jeszcze spooro pojeździ ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 A jak z utrzymaniem takiego silnika? Droga sprawa czy przeciętna jesli chodzi o utrzymanie to nawet niema tragedii jest podobnie jak z wszystkim r6 w benzynie w tych modelach czyli filtry olej swiece, zapewne uszczelka pod klawiatura po takim przebiegu jak nie byla robiona, czesto lubia przeplywki siadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 :lol:miałem taką 330ci , na blacie było 340tyś silnik chodził równiutko nie falował i nie kopcił więc myślę że dużo może znieść :lol: jak chcesz nim jeździć to tylko gaz spalanie średnio 13-16 i więcej jak się lata do odcięcia po mieście . większość części pasuje z mniejszych r6 pojemności i m52tu więc tragedii nie ma , jak ma dobry olej i sprawny termostat z chłodzeniem to można go katować zdrowo Wrzuć jakies foto tej furki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jak pojedziesz na jakąś diagnostyke czy oględziny to zobacz czy mocowanie tylnego wózka nie popękane, bo to bolaczka w e46. A jeszcze jedno - m54 lubią pić olej, ale tego raczej nie sprawdzisz przed zakupem Sent from my HTC One using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 A moim zdaniem kupując BMW najważniejsze jest nadwozie. Jeśli nie było składanie z 2ch to każdą jedną część można wymienić lub zregenerować. Niestety nie wymieni się nadwozia. Jeśli chodzi o silnik, to daje dużo przyjemności z jazdy bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Czyli podsumowując mam podjechać do mechanika i podpiąć go pod komputer, następnie na stacje diagnostyczna i sprawdzić zawieszenie lakier itp. A może numer Vin można gdzieś sprawdzić ? Czy na cos jeszcze mam zwrócić uwage? Aha mocowanie tylnego wózka do sprawdzenia i to by bylo na tyle? Z góry dziękuję i pozdrawiam:)uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi