Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

bmw e46 330ci coupe Na co zwrócić uwagę przed zakupem?

kryster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym prosić was o poradę. Mam zamiar kupic bmw e46 330ci coupe r2001 auto jest sprowadzone z niemiec. Przebieg to 220tys. I teraz mam takie pytania co sądzicie o tym silniku? Jest awaryjny czy moze mało awaryjny. Na co zwrócić uwage... w jaki sposob moge sprawdzic to auto przed zakupem. Czy ten przebieg jest do przezycia? Jestem z glogowa. Czy jest ktos taki kto mógłby mi sprawdzic to auto? Grubosc lakieru itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez kryster

No własnie nie ma, to auto jest od znajomego, miałem już możliwość przejechania się tym autem i wydaje mi się, że na pierwszy rzut oka jest ok:) zawieszenie nie stuka nie puka, silnik pracuje równo bez opóźnień. Moc jest duża tym bardziej, że wcześniej jeździłem fordem 1,6. 100km :) więc różnica jest :) ale chodzi mi o to czy ten przebieg jest w porządku? czy jest coś na co trzeba by zwrócić szczególną uwagę? i czy ten silnik 3.0ci jest dobry?

Silnik chyba najlepszy z szesciocylindrowek, spalanie nie dużo większe niż w 2,2. Gaz sensowny założysz za 3500-4000. Co do zakupu auta to nie podchodzilbym do tego bez kompa do diagnostyki. Jak nie masz swojego to zapłać komuś żeby Ci podpial kompa i zobaczył czy nie ma jakiś ukrytych bolaczek. Ja jestem zadowolony z 330ci :) Mam podobny przebieg. Jaką skrzynię ma ta co chcesz ją kupić?

Sent from my HTC One using Tapatalk

Bardzo dziękuję za odpowiedz. Czyli podpiąć pod komputer i sprawdzic. A jeżeli chodzi o zawieszenie oraz blacharkę grubość lakieru to rozumiem mozna na stacji diagnostycznej sprawdzic? A jak z utrzymaniem takiego silnika? Droga sprawa czy przeciętna:)

Witam, chciałbym prosić was o poradę. Mam zamiar kupic bmw e46 330ci coupe r2001 auto jest sprowadzone z niemiec. Przebieg to 220tys. I teraz mam takie pytania co sądzicie o tym silniku? Jest awaryjny czy moze mało awaryjny. Na co zwrócić uwage... w jaki sposob moge sprawdzic to auto przed zakupem. Czy ten przebieg jest do przezycia? Jestem z glogowa. Czy jest ktos taki kto mógłby mi sprawdzic to auto? Grubosc lakieru itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jak ma 220 tyś to dopiero po dotarciu jeśli prawdziwy w co wątpię ;) A tak poważnie to jak dbany to jeszcze spooro pojeździ ;]

A jak z utrzymaniem takiego silnika? Droga sprawa czy przeciętna

jesli chodzi o utrzymanie to nawet niema tragedii jest podobnie jak z wszystkim r6 w benzynie w tych modelach czyli filtry olej swiece, zapewne uszczelka pod klawiatura po takim przebiegu jak nie byla robiona, czesto lubia przeplywki siadac

:lol:miałem taką 330ci , na blacie było 340tyś silnik chodził równiutko nie falował i nie kopcił więc myślę że dużo może znieść :lol: jak chcesz nim jeździć to tylko gaz spalanie średnio 13-16 i więcej jak się lata do odcięcia po mieście . większość części pasuje z mniejszych r6 pojemności i m52tu więc tragedii nie ma , jak ma dobry olej i sprawny termostat z chłodzeniem to można go katować zdrowo ;) Wrzuć jakies foto tej furki

A moim zdaniem kupując BMW najważniejsze jest nadwozie. Jeśli nie było składanie z 2ch to każdą jedną część można wymienić lub zregenerować. Niestety nie wymieni się nadwozia. Jeśli chodzi o silnik, to daje dużo przyjemności z jazdy bmw_1

Czyli podsumowując mam podjechać do mechanika i podpiąć go pod komputer, następnie na stacje diagnostyczna i sprawdzić zawieszenie lakier itp. A może numer Vin można gdzieś sprawdzić ? Czy na cos jeszcze mam zwrócić uwage? Aha mocowanie tylnego wózka do sprawdzenia i to by bylo na tyle? Z góry dziękuję i pozdrawiam:)uklon_bmw