Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Wycieraczki -Ktoś coś poleci poza Boschem ?

danieldeni20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ktoś jeździ na innych wycieraczkach jak Bosch którego nie mam zamiaru kupić? bo raz drogie a już dwa razy kiepsko zaczęły ściągać po 6 miesiącach użytkowania więc to nie felerna sztuka .. w pracy w toyocie tez nie bardzo ściągają a mają rok..

Wiec jak mam kupić na rok to taniej. Poleci ktoś coś? Co sądzicie o firmach :

-Aero

-Oximo

-​Motgum(Polskie)

Oximo mam, w toyocie i w e46, jakie 3 miechy juz. Zadowolony jestem.

Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk

Na nie miałem właśnie oko bo widziałem kilka osób już kupiło :)

przede wszystkim patrz na datę produkcji bo nawet tanie są dobre jeżeli są ledwo wyprodukowane a jeżeli już mają parę lat to nawet bosch będzie kicha

Na aledrogo raczej nie spojrzę ;/

ja mam wyjątkowo boscha u siebie ale to z tytułu "promocji" od znajomego,a ogólnie też ciagle miałem jakieś marketowe no name albo podobne i średnio raz na rok wymieniałem. Też należy dbać o wycieraczki bo można skrócić im żywotność bez wzgledu czy to bosch czy krzak :wink: Podobno przetarcie z brudu piór octem "orzeźwia" gume i podziałają kilka przelotów więcej, ale nie sprawdzałem nigdy :wink:

Podobno przetarcie z brudu piór octem "orzeźwia" gume

Nie słyszałem, raczej ocet wysuszy gumę, natomiast zwykła gliceryna z apteki za 2,5zł/buteleczkę, nawilża i odmładza gumę. Dobry sposób, już sprawdzałem, zwilżyć szmatkę i przejechać po piórze.

Ogólnie to wycieraczki raz w tygodniu powinno się czyścic przynajmniej wilgotną szmatką - pozbywamy się pyłu, który ściera szybę i gumę wycieraczki wydłużając żywot obydwu.

Wycieraczki z linku dają radę już ok 6miesięcy i jestem zadowolony.

Jeśli chodzi o smarowanie czymś wycieraczki to raczej nie.

Przetarcie piór podczas mycia owszem.

Jedyne co może pomóc podczas deszczu to ten preparacik Preparat do szyb AUTOLAND Niewidzialna Wycieraczka (4088422907) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. również polecam :)

Jedyne co może pomóc podczas deszczu to ten preparacik Preparat do szyb AUTOLAND Niewidzialna Wycieraczka (4088422907) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. również polecam

Zgadzam się. Poza Allegro można to spokojnie dorwać w każdym Norauto :) Tam też kupiłem swoje. MEGA wydajny.