Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

e90 2009 2.0 ropniak

Matrix

Rekomendowane odpowiedzi

BMW 318 39200.00 PLN. Wroclaw - otoMoto.pl

siemka chce wrucic do grona ludzi zadowolonych z jazdy w srode chce jecgac zobaczyc te cudo

powie mi ktos cos wiecej o tej tym modelu bo to za motor faktycznie ma 194 km awaryjnosc ?? wie auto lekko ubogie brak nawi skory ale niemozna miec wszystkiego odrau z gory dzieki

Seryjnie napewno nie ma takiej mocy, a więc pewnie jest po chipie, albo koleś sam nie wie co pisze. Słyszałem, że te silniki miały rozrząd z tyłu, łańcuch jest cieńszy niż w poprzednich modelach i dodatkowo chodzi na jakiejś plastikowej rolce, która się wyciera. Koszt części może nie powala (około 2tysi) ale robocizna już tak, bo trzeba silnik unosić... Tak wyczytałem w motorze w zeszłym roku. Nie wiem ile w tym prawdy, ale z tym silnikiem (czyli 2.0) chyba bym odpuścił.

Siostra ma auto z tym silnikiem. Faktycznie łańcuch jest z tyłu silnika i niby bardziej kłopotliwa wymiana. Ma to na celu podniesienie kultury pracy silnika u niej najechane już 230tysi bez najmniejszej awarii. Prawidłowo eksploatowane myślę, że będą jeździć wiele kilometrów

Wszystko zalezy z ktorego miesiaca tego 2009 roku jest to e90 jesli po wrzesniu 209 to masz silnik z oznaczeniem C to rozrząd wytrzyma ponad 200 jeśli A to max 150 i sie rwie

silnik maja problem z lancuchami ktore sie wyciagaja po czym tloki tłuką po zaworach a finał tego jest taki że tłok uderza w zawór ten łamie wałek i rozpada się łożysko igiełkowe z konika po całym silniku,

do tego pękają łyżwy prowadzące łańcuch i siadają napinacze rozrządu, do tego wyłamuja się ząbki na kółkach od pompy wysokiego cisnienia :)

Mógł bym elaborat o tych silnikach napisać bo trochę ich już przerobiłem

sytuacja ta sama ma ie do 3.0 diesla 235 km i 2,5 diesla 19x km

• 2 tygodnie później...

oki panowie poszukiwania nadal trwaja i pojawiła sie opcja inna buda e61 530d niewiem jaki dokładnie model silnika auto przyjechało z francji wiem jak wygladało w momecie przyjazdu jest ok cena tez rewelka jedno nasowa sie pytanie czy mnie stac na 5tke:/ ile pali takowe cudo? dodam tylko ze rok 2009 i automat