szocha1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Poszukałem i nie znalazłem podobnego tematu, a że sytuacja mnie zmusza to go zakładam. Pytanie proste i oczekuje jasnych odpowiedzi i przede wszystkim poparte własnym doświadczeniem, a nie bajek powtarzanych po innych. Jakie tarcze i klocki hamulcowe stosujecie w swoich BMW? Wiem, że Forest ostatnio gdzieś poruszła temat klocków, chciałem się tam dopiąć,ale za cholerę nie mogę znaleźć tego tematu - ale może to i dobrze - stwórzmy naszą bazę opinii o tarczach i klockach. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez szocha1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Co parada w e36. TRW- klocki i tarcze przód oraz tarcze tył, bardzo polecam, cena dobra, powierzchnie tarcz które nie biorą udziału w hamowaniu polakierowane czarną farbą, jak dla mnie zawsze kilka lat więcej bez rdzy. Po ułożeniu fajnie trzymają, nic nie piszczy. Polecam Mayle - klocek hamulcowy do tyłu, mieszane uczucia, na początku trochę piszczał teraz się uspokoił. Z braku laku może być ( na szybko w sklepie kupowany, nie mieli innych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ja jakieś 2-3 miesiące temu założyłem cały komplet z ate power disc oraz klocki -i powiem że jak na razie wszystko ok -nie piszczą ,hamują :lol:i jest gites a koszt to jakieś tysiąc z kawałkiem ,wiec tragedii ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Pytanie dodatkowe: Jaka jest minimalna grubość tarczy dla 320d po lifcie? Moje mają 22mm i nie wiem czy bawić się w przetaczanie czy polecieć po nowe? Znalazłem odpowiedź: 320d po lifcie, przednia tarcza - 20,4mm, tylna tarcza - 17,4 mm Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez szocha1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Toczyć tylko w miarę świeże tarcze jest sens. Stare tylko wymieniać. Osobiście bym nie toczył bo nie ma gwarancji jak to wyjdzie. Na przodzie, masz takie tarcze jak ja w e36, komplecik TRW 330zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ja kupowałem do siebie ORI BMW ,jestem zadowolony-nie piszczą i nie pylą...[tak do końca nie wiadomo kto je robi dla BMW ;ponoć textar-tak słyszałem,ale nie wiem czy to prawda...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Cene zdradzisz? W sumie jutro jadę do ASO to zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Ludzie kupują i chwalą tanie ms spot KLOCKI HAMULCOWE PRZÓD BMW 3 E36 E46 Z3 Z4 (4105812269) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. html.. Kolega kupił trw i nie jest zadowolony bo stare klocki były niebo lepsze.. Sam je kupie i przetestuje. Tarcze na tyle mam w kiepskim stanie wiec nie szkoda będzie .. Jedna Tarcza tył jest u mnie podrdzewiala.. Ciekawe czy się doszlifuje Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez danieldeni20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiks Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 moje E39, tarcze Ferodo i klocki ATE. miałem tarcze ATE ale po niecałych 2 tysiach się "pogły". Teraz na Ferodo po 10 tysiącach na razie spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja mam z przodu Brembo już z 1,5 roku jak ostatnio zaglądałem to jeszcze nie bardzo widać aby się zużyły a zrobiłem ok 30tyś, natomiast z tyłu mam jakieś badziewie co mieli na sklepie w sobotę po południu bo mi się kontrolka zapaliła a w niedziele rano miałem trase 500 km w jedną stronę więc założyłem co było i muszę powiedzieć że ok 8 miesięcy było ok ale teraz zaczęły piszczeć no i już z połowę ich ubyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Cena ASO Lubin: 1250 zł już po jakiś rabatach za komplet na wszystkie koła klocki i tarcze Zdecydowałem się na TRW: Cały komplet 800 zł, więc troszkę mniej - niedługo czeka mnie trasa 1300km, więc wtedy napiszę coś od siebie na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja u siebie założyłem na przód BOSCH tarcze i klocki - po 25 tys złego słowa nie mogę powiedzieć. Dlatego na tył też miesiąc temu poszedł komplet BOSCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 3.0d - przód tarcze Zimmermann, klocki Textar. Złego słowa nie powiem. Hamowały super, tylko trochę pyliły i zaczęło mnie to w końcu wnerwiać. Teraz przód na klockach EBC ale za wcześnie by wydać jakąkolwiek opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Forest a jak hamują? jest różnica? Też chciałem kupić GS ale opinie w necie są w większosci kiepskie. Kupiłem ATE Ceramic. dziś zakładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Mi dziś w sklepie odradzili ATE: mówi: ATE Ci nie sprzedam bo dużo zwrotów jest - nie chce straszyć, tylko tak piszę do wiedzy ogólnej, a najlepiej będzie jak za jakiś czas sam coś tu napiszesz o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja mam komplet, klocki i tarcze Zimmermann Sport. Przedtem na tych tarczach ścierały sie klocki Bosch, ale w przeciwieństwie do Lijo byłem niezadowolony, bo hamowanie było odczuwalnie gorsze do obecnego zestawu, który szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ale ATE standard czy Ceramic masz na mysli? Czesci kupuje w Najlepsze części do BMW - czescidobmw.pl i gośc ze sklepu poleca, duzo ich sprzedaje. Nie wiem, zobaczymy jak bedzie A w przyszłosci tarcze i klocki Black Diamond kupie, mają bardzo dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 ja za komplet na przód zapłaciłem około 800 pln[ale do 330 ci i ori bmw] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ale ATE standard czy Ceramic masz na mysli? Czesci kupuje w Najlepsze części do BMW - czescidobmw.pl i gośc ze sklepu poleca, duzo ich sprzedaje. Nie wiem, zobaczymy jak bedzie A w przyszłosci tarcze i klocki Black Diamond kupie, mają bardzo dobre opinie. Odradzam Ceramic.. Właśnie takie kolega założył i kiepsko to hamuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 No poki co przejechalem na nich 50km i jestem zadowolony, wcześniej mialem bosha, ceramic hamuje lepiej. Jeszcze musze sprawdzić jak pyla i będę zadowolony. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 No poki co przejechalem na nich 50km i jestem zadowolony, wcześniej mialem bosha, ceramic hamuje lepiej. Jeszcze musze sprawdzić jak pyla i będę zadowolony.Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk To rozgrzej je i wyduś z auta wszystko .. mało co całusa nie mieliśmy bo musiał odbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Co by nie gadać ja jestem zdania, że tarcze i klocki powinny być tego samego producenta albo technologicznie najbliższe. Każdy z prawdziwych producentów produkuje tarcze i klocki. I takie zestawy najlepiej działają. Kombinacji klockowo-hamulcowych się narobiłem....Ja nawet kiedyś mikody wsadziłem do e30 Poza tym siła hamowania to jedno a dostosowanie prędkości, warunków i kondycji opon to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 To rozgrzej je i wyduś z auta wszystko .. mało co całusa nie mieliśmy bo musiał odbić trza jezdzic z rozsądkiem A na powaznie to ja nie robie wielkich tras, a chodzi mi tylko o mniejsze pylenie. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 to jest rozwiazanie na dobre hamowanie Zaciski BREMBO Big Brake BMW E38 E34 E36 4-tłoczki (4141858206) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a t i Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja polecam ATE... do tej pory uzywalem klocków tej firmy i nie mam powodów do narzekania. Przewinęły mi sie kiedyś przez ręce texar'y i w zasadzie nie było różnicy. Polecam obie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi