Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

buczenie e46 m47n

nikoo

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem ogólnie przejechać się autkiem... jadąc do 100/120km/h wszystko jest okej,ale przyspieszając do 140/150 i jadąc tak słychać taki warkot jak by się nagle,jakaś rura od IC odpięła czy coś... nie jest to taki mega warkot/buczenie,ale słychać,że przy wyższych prędkościach to się uruchamia.Sprawdziłem pod osłoną silnika rurę od EGR i TURBO od EGR okej Turbo(tam gdzie wchodzi do IC na dole) troszkę,dolny róg rury cofnął się(ale on zawsze taki był) bo pamiętam to i nic takiego się nie działo(mimo jak np nie raz 180km/h jechałem)... chłodniczka egr która jest na dwóch śrubach przykręcona do kolektora też okej..nie poluzowały się śruby

no jadać 150km/h to jest męczarnia bo słychać to,buczenie a inaczej nazywając to taką TWARDĄ PRACĘ SILNIKA

dodam auto zbiera się,bardzo ładnie..a ruszając 2 i ogień do 3500obrotów nie ma nawet,buczenia a powinno bo wtedy auto,dostaje w palnik...jest tylko na około 5 biegu i 140km/h

zdemontował dzisiaj mechanik rure ic->egr(szczelna) rurę TURB->IC(SZCZELNA) Rurę Przepływka Turbo(szczelna) Chłodniczka EGR tak,że nie poluzowała się

Jadąc do 100km/h jest wszystko okej,żadnego buczenia dopiero 130km i gaz do końca i wtedy buu i silnik przechodzi jak by na inny etap pracy(moc jest cały czas) na kompie 0 błędów.

Nie mam pojęcia,czy by to złączka elastyczna była?ale to by było i na wolnych słychać a nic nie dymi pod spodem

Rura Turbo EGR tutaj się lekko wypina http://i61.tinypic.com/t7gb3m.jpg na dole jak widać ale tyle tego buczenia by nie robiło(bo robiłem test i mimo wyjęcia jest 2 razy tyle 0 buczenia dopiero po wyjęciu jej całej świt powietrza tak,że raczej to nie ona)

Koledzy, jako moderator muszę ogłosić że nie jestem w stanie zakładać bana na każde IP czy każdego nicka z jakiego Bimmer pisze. W związku z tym proszę o ignorowanie jego tematów, postów i innych głupot jakimi ten człowiek zaśmieca to fajne forum.

nikoo, obiecałeś galerie + nie dotrzymałeś słowa + jesteś Bimmer = BAN! Jeśli galeria się nie pojawi dziś do 23:00 spełnię powyższe ostrzeżenie. Rozumiemy się?

To może trzeba zrobić zmianę w regulaminie, że pisanie na forum dopiero po przedstawieniu się i galerii? Jak brak galerii to smietnik.
Wypowiem się za wszystkich Klubowiczy bo śmiem uważać, że myślimy w tej kwestii tak samo. Nikt z nas nie ma pretensji że ktoś nie ma galerii i pisze na forum. Jest cała masa takich ludzi i nikomu to nie przeszkadza. Gorzej jest jak każdy z moderatorów dostaje kilkadziesiąt wiadomości od forumowiczy że koleżka Bimmer powoduje sieczkę na forum pomimo ostrzeżeń z naszej strony. I to nie jednokrotnych, sam ja pisałem do gościa chyba z 10 razy. Widać synapsy nie banglają jak trzeba to co ja mam tracić czas i wysłuchiwać że moderatorzy nie robią swojej roboty. Powodów dla których zaraz będzie koleżka obdarowany kolejnym Banem jest kilka:

1. Nie stosowanie się do regulaminu.

2. Zakładanie nowych tematów nie używając "szukajki"

3. Nie stosowanie się do próśb, zaleceń i w końcu gróźb ze strony moderatorów

4. Zaśmiecanie forum pytaniami w stylu: "przy 100km/h nie buczy a przy 130km/h buczy"?

5. Nie zrozumienie że pierwsze dwa Bany permanentne pozostają w mocy nawet jeśli się zmieni nick.

6. Pomimo wielokrotnych próśb aż w końcu żądań nadal brak galerii - główny powód jak to napisał Bimmer: "Jeśli opisze swój samochód na forum to później nie sprzeda tego padła"... wiem, wiem nie tych słów użył. Mnie bardziej chodzi o sens jego wypowiedzi.

To tak po krótce, pewnie by się jeszcze znalazło kilka rzeczy.

Reasumując:

Bimmer. jeśli raz dostałeś bana to drugim razem też dostaniesz...

• Lubię 2

niema co go nawet banowac skoro i tak za miesiac bedzie pod nowym nickiem np niewiem ''Pan Buczacy'' poprostu wylac sie wylac na niego, nawet niema co pisac doradzac o jakims tam buczeniu pierdzeniu itd bo wydaje mi sie ze nawet takiego auta w rzeczywistosci niema ktos sie nudzi i pisze takie bzdury...

W sumie to chyba gdzieś tam w podświadomości mam nadzieję że dojdzie do tego gościa o co tak naprawdę dostał bana poraz kolejny. Z drugiej strony masz rację... szkoda zdrowia i czasu na te poematy.

widzisz, Ty masz nadzieję że do takiego człowieka cokolwiek dotrze, a on siedzi w swoich czterech ścianach i ma frajdę że wszystkich wokół wkur...a.