nikoo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Byłem ogólnie przejechać się autkiem... jadąc do 100/120km/h wszystko jest okej,ale przyspieszając do 140/150 i jadąc tak słychać taki warkot jak by się nagle,jakaś rura od IC odpięła czy coś... nie jest to taki mega warkot/buczenie,ale słychać,że przy wyższych prędkościach to się uruchamia.Sprawdziłem pod osłoną silnika rurę od EGR i TURBO od EGR okej Turbo(tam gdzie wchodzi do IC na dole) troszkę,dolny róg rury cofnął się(ale on zawsze taki był) bo pamiętam to i nic takiego się nie działo(mimo jak np nie raz 180km/h jechałem)... chłodniczka egr która jest na dwóch śrubach przykręcona do kolektora też okej..nie poluzowały się śruby no jadać 150km/h to jest męczarnia bo słychać to,buczenie a inaczej nazywając to taką TWARDĄ PRACĘ SILNIKA dodam auto zbiera się,bardzo ładnie..a ruszając 2 i ogień do 3500obrotów nie ma nawet,buczenia a powinno bo wtedy auto,dostaje w palnik...jest tylko na około 5 biegu i 140km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Kolego, a u mechanika już byłeś? :lol: Poza tym może to jakieś łożyska albo coś innego. Niekoniecznie silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 a na wolnych jak jest??? nieraz nieszczelność w puszce filtra powietrza robi takie dźwięki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 nie..na wolnych obrotach tego nie ma.Jak i np 2 bieg but i też nie ma.Dopiero przy 140km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Kolego, a u mechanika już byłeś? no właśnie Nikoo, byłeś ? Bo przecież masz jeszcze nierozwiązany problem z temperaturą slnika nieprawdaż ? Tylko, że cosik zaniechałeś dalszej relacji Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Francuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 temperatura już jest taka jak trzeba.Dodam,ze przy 150km/h to już tak szumi,że nie da się jechać(nie uszczelki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Teraz już nie mam wątpliwości... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ja rownierz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opisz jaki to dokładie dźwięk, bo zdaje mi się, że mam rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 zdemontował dzisiaj mechanik rure ic->egr(szczelna) rurę TURB->IC(SZCZELNA) Rurę Przepływka Turbo(szczelna) Chłodniczka EGR tak,że nie poluzowała się Jadąc do 100km/h jest wszystko okej,żadnego buczenia dopiero 130km i gaz do końca i wtedy buu i silnik przechodzi jak by na inny etap pracy(moc jest cały czas) na kompie 0 błędów. Nie mam pojęcia,czy by to złączka elastyczna była?ale to by było i na wolnych słychać a nic nie dymi pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Rozwiązanie jest proste i niektórym znane. Jesteś Bimmerem więc masz pojechane! Pan "połeta" się włączył :twisted:. Proszę w imieniu swoim i pewnie wielu innych. Daj sobie spokój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kondziu Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Rozwiązanie Twojego problemu jest proste wg mnie bo już to przerabiałem. Przy turbinie masz taki mały czujnik rezystancji, który fachowo się nazywa Diagnstic Control Rosonanse. Musisz go wyjąć i sprawdzić, czy czasem nie powstał tam choć najmniejszy nalot mazutowy, który bardzo zaburza jego pracę. Najlepiej sprawdzić czujnik podpinając go do najpier przeplotem do EGR z lewej strony, przypuścić przez niego prąd stały z oscyloskopu i na STC 44bw-12 sprawdzić poziom natężenia rezonansu w skali od najniżej do najwyższej. Jeśli czujnik uzyska temperaturę wyższą niż nominalna katalogowa to znaczy że nadaje się do wymiany. I właśnie ten czujnik jest odpwiedzialny za drgania w tym zakresie prędkości i obrotów. Możesz też sprawdzić przewody oscylacyjno-krzemionkowe na zasilaniu zwrotnym ale musisz wtedy ustawić tłoki wszystkie w położeniu dolno-górnym ewentualnie fałkowym, ale to już jest sprawa skomplikowana dla laika. Daj znać co i jak poszło. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Rura Turbo EGR tutaj się lekko wypina http://i61.tinypic.com/t7gb3m.jpg na dole jak widać ale tyle tego buczenia by nie robiło(bo robiłem test i mimo wyjęcia jest 2 razy tyle 0 buczenia dopiero po wyjęciu jej całej świt powietrza tak,że raczej to nie ona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Koledzy, jako moderator muszę ogłosić że nie jestem w stanie zakładać bana na każde IP czy każdego nicka z jakiego Bimmer pisze. W związku z tym proszę o ignorowanie jego tematów, postów i innych głupot jakimi ten człowiek zaśmieca to fajne forum. nikoo, obiecałeś galerie + nie dotrzymałeś słowa + jesteś Bimmer = BAN! Jeśli galeria się nie pojawi dziś do 23:00 spełnię powyższe ostrzeżenie. Rozumiemy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 no i przypadkiem zdjęcia są robione tym samym modelem telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Soul ma racje, skoro juz na pewno wiadomo, że jest to bimmer reaktywacja, to ignorowanie wskazane, a temat wrzucić do działu humor :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 To może trzeba zrobić zmianę w regulaminie, że pisanie na forum dopiero po przedstawieniu się i galerii? Jak brak galerii to smietnik. Sent from my HTC One X using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 To może trzeba zrobić zmianę w regulaminie, że pisanie na forum dopiero po przedstawieniu się i galerii? Jak brak galerii to smietnik. Wypowiem się za wszystkich Klubowiczy bo śmiem uważać, że myślimy w tej kwestii tak samo. Nikt z nas nie ma pretensji że ktoś nie ma galerii i pisze na forum. Jest cała masa takich ludzi i nikomu to nie przeszkadza. Gorzej jest jak każdy z moderatorów dostaje kilkadziesiąt wiadomości od forumowiczy że koleżka Bimmer powoduje sieczkę na forum pomimo ostrzeżeń z naszej strony. I to nie jednokrotnych, sam ja pisałem do gościa chyba z 10 razy. Widać synapsy nie banglają jak trzeba to co ja mam tracić czas i wysłuchiwać że moderatorzy nie robią swojej roboty. Powodów dla których zaraz będzie koleżka obdarowany kolejnym Banem jest kilka:1. Nie stosowanie się do regulaminu. 2. Zakładanie nowych tematów nie używając "szukajki" 3. Nie stosowanie się do próśb, zaleceń i w końcu gróźb ze strony moderatorów 4. Zaśmiecanie forum pytaniami w stylu: "przy 100km/h nie buczy a przy 130km/h buczy"? 5. Nie zrozumienie że pierwsze dwa Bany permanentne pozostają w mocy nawet jeśli się zmieni nick. 6. Pomimo wielokrotnych próśb aż w końcu żądań nadal brak galerii - główny powód jak to napisał Bimmer: "Jeśli opisze swój samochód na forum to później nie sprzeda tego padła"... wiem, wiem nie tych słów użył. Mnie bardziej chodzi o sens jego wypowiedzi. To tak po krótce, pewnie by się jeszcze znalazło kilka rzeczy. Reasumując: Bimmer. jeśli raz dostałeś bana to drugim razem też dostaniesz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 nie wiem 5oul po co Ty się tłumaczysz - banuj tego trolla i tyle, bo to juz smieszne nawet nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 nie wiem 5oul po co Ty się tłumaczysz W sumie to chyba gdzieś tam w podświadomości mam nadzieję że dojdzie do tego gościa o co tak naprawdę dostał bana poraz kolejny. Z drugiej strony masz rację... szkoda zdrowia i czasu na te poematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 niema co go nawet banowac skoro i tak za miesiac bedzie pod nowym nickiem np niewiem ''Pan Buczacy'' poprostu wylac sie wylac na niego, nawet niema co pisac doradzac o jakims tam buczeniu pierdzeniu itd bo wydaje mi sie ze nawet takiego auta w rzeczywistosci niema ktos sie nudzi i pisze takie bzdury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 W sumie to chyba gdzieś tam w podświadomości mam nadzieję że dojdzie do tego gościa o co tak naprawdę dostał bana poraz kolejny. Z drugiej strony masz rację... szkoda zdrowia i czasu na te poematy. widzisz, Ty masz nadzieję że do takiego człowieka cokolwiek dotrze, a on siedzi w swoich czterech ścianach i ma frajdę że wszystkich wokół wkur...a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi