Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Pomoc w wyborze modelu BMW.

Zgibniew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Za jakiś czas jak dobrze pójdzie, zostanie mi trochę gotówki, ze zmiany mieszkania, które chciałbym wydać na "nowe" BMW. W marce tej jestem zakochany mniej więcej od V klasy szkoły podstawowej. Na początku uwiódł mnie model e32, ale po dłuższej burzy mózgu zdecydowałem się jednak na 5er (choć 6er też jest śliczne). Po e32 moja młodzieńcza miłość przeszła na e34 i tak już trwa do dziś. Dziś jestem starym dziadem po trzydziestce i w oko starca coraz bardziej wpada e28. W tej sytuacji mogę powiedzieć tylko jedno:

e34 czy e28 oto jest pytanie?

Chciałbym panowie żebyście mi doradzili co mam kupić. Poza tym, że będzie to moja perełka, to jeszcze zwykły wół roboczy. Na woła jak wszyscy wiedzą nie tylko się patrzy i podziwia, ale też się go wykorzystuje. Będzie musiała mnie zawieźć do pracy i z powrotem, na zakupy i z powrotem, na urodziny do brata i na wakacje i z powrotem. Moje pytanie dotyczy głównie silników od 2,5 do 3,0 w benzynce (oczywiście bez gazu). Którego silnika bardziej się obawiać, któremu zaufać, a może stawiać tylko na jeden konkretny model? Ważną sprawą jest dostępność klimy w danych modelach i silnikach.

Z jednej strony e34 bardzo mi się podoba, z drugiej zaś fajnie by było dać nowe życie takiemu klasykowi jak e28, który też bardzo mi się podoba.

Chciałbym też żebyście mi poradzili jakieś warsztaty w których będę mógł doprowadzić autko do stanu idealnego. Nie takie w których będą chcieli mnie naciągnąć, ale takie w których wkładają serce przy naprawach takich perełek, które mnie interesują.

To chyba wszystko o co chciałem zapytać, jednakże wszystkie uwagi, które być może ominąłem będą mile widziane i z uwagą przeczytane.

Pozdrawiam Zgibniew.

Edytowane przez Zgibniew

Z doradzaniem jakie auto masz kupic,to jak z doradztwem przy wyborze dziewczyny,jeden ci poleci maryne bo dobrze gotuje, a inny ruda grazyne bo potrafi zrobic tak,ze wciaga przescieradlo w d*pe :D

"Twoj cyrk,twoje malpy"

Pozdro

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2

Moje pytanie dotyczy głównie silników od 2,5 do 3,0 w benzynce (oczywiście bez gazu). Którego silnika bardziej się obawiać, któremu zaufać, a może stawiać tylko na jeden konkretny model? Ważną sprawą jest dostępność klimy w danych modelach i silnikach.

Pawelo chodzi głównie o to.

Z drugiej strony patrząc brat jeździ Mercedesem W123 rocznikowo odpowiadający e28. Powiedział, że nie ma zamiaru kupować nowych, nafaszerowanych elektroniką aut. Jak on się nie boi jeździć takim dziadkiem, to dlaczego ja mam się bać e28? Jednak plusem Puchacza jest dostępność części.

• 1 miesiąc temu...

Mała zmiana planów w temacie. Perełka, której chcę dać nowe życie, jednak nie będzie do codziennej eksploatacji. Wybór padł na e28 najchętniej M5. Polecanych mechaników na forum jest dwóch (więc w razie problemów z sercem, wiem do kogo się zgłosić), a blacharze lakiernicy są tu jacyś?