PawełWilk Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witam chce kupic e61 530D. Klient mowil ze usunal filtr czastek stalych. Co o tym sadzic warto zainteresowac sie tym autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jeśli było to dobrze zrobione to nie ma co się bać. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dokładnie tak. Ale ja bym chyba odpuścił bo to jednak ryzyko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełWilk Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Klient mowi ze od poltora roku tak jezdzi. A jak to sie ma do spalania? Jak bledy na kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jeśli został usunięty to musiał być też wyprogramowany z komputera, więc o błędach nie powinno być mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja też mam wypruty wydech z DPFa i nie ma żadnych kłopotów. Jedyne co jest na minus to lekko okopcone końcówki wydechu. Na plus za to jest zapach spalin bo przy DPFie są one bardziej ostre i drażniące nos. Dodatkowo jeżeli puszcza dymki to przynajmniej zauważysz to, bo z DPFem niestety żadnych niedomagań silnika nie zobaczysz. Poza tym wywalenie DPFa powoduje że turbo lepiej pracuje, nie jest dławiony przepływ spalin a tym samym turbina szybciej wstaje. Ważne jest tylko to co napisał Kamcio żeby był na bank usunięty nie tylko fizycznie ale i w programie. Nie masz się czym przejmować i śmiało sprawdzaj auto i jak nic nie znajdziesz to kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja też mam wypruty wydech z DPFa i nie ma żadnych kłopotów. Jedyne co jest na minus to lekko okopcone końcówki wydechu.Na plus za to jest zapach spalin bo przy DPFie są one bardziej ostre i drażniące nos. Dodatkowo jeżeli puszcza dymki to przynajmniej zauważysz to, bo z DPFem niestety żadnych niedomagań silnika nie zobaczysz. Poza tym wywalenie DPFa powoduje że turbo lepiej pracuje, nie jest dławiony przepływ spalin a tym samym turbina szybciej wstaje. Ważne jest tylko to co napisał Kamcio żeby był na bank usunięty nie tylko fizycznie ale i w programie. Nie masz się czym przejmować i śmiało sprawdzaj auto i jak nic nie znajdziesz to kupuj. dokładnie tak jak kolega olog dodam tylko, że jak u siebie wywalałem dpf'a - autko stało na hamowni i mogę udowodnić, że wywalenie tego ustrojstwa ma same +( o ile nie jesteś z greenpeace) i moc wzrasta dość znacząco ( hmm chyba 24km i aż 48nM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełWilk Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 No właśnie koledzy ja odnosnie tego kopcenia jeszcze. Jak sie rozpedzam to potrafi puscic chmure. To normalne czy raczej powinien lekko kopcic. Dodam ze dp tej pory jezdzilem tylko benzyna i troche sie tego obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jak już nie masz DPF-a to normalne szczególnie jak jeździsz po mieście, każdy dyszel dymi a jak nie to znaczy, że jest obwarowany przez katy filtry odmy i inne usrojstwa które pomagają środowisku a szkodzą silnikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_e36 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Ojciec jakoś rok temu usuwał DPF-a i nie ma żadnych kłopotów:). I można jeździć po mieście na krótkich odcinkach nie bojąc się, że zostanie zapchany. Osobiście polecam oddać do zakładu który się tym zajmuje, a na pewno nie będzie problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichyStw Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 macie jakiś zaufany godny polecenia warsztat albo magika który to robi rzetelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Leo Garage ) Właśnie robi to u ziomka w E61 525D bo dzięki temu eko szitowi turbawka się skończyła. Dodatkowo możesz u Leo się dogadać i ci zamiast puchy wstawi downpipe co tez pomoże silnikowi lepiej się zwijać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja niemam DPF-a i nic sie niedzieje poza tym że są okopcone końcówki ale wniczym to nieprzeszkadza:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja niemam DPF-a i nic sie niedzieje poza tym że są okopcone końcówki ale wniczym to nieprzeszkadza:lol: Dokladnie tak. Jedyny minus to okopcona końcówka. Reszta to same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 A tam od razu okopcone, po prostu czarny mat:lol: też takie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi