HotRodRumble Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Zrobiłem 2 filmiki żebyście zobaczyli jak to wszystko powstaje: Felgi dla chłopaków z Extreme Car Audio: A tutaj promocyjna naprawa rantów dla naszego klubowego kolegi: Za jakość filmików z góry przepraszam, ale zawsze coś tam widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touras Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zrobiłem 2 filmiki żebyście zobaczyli jak to wszystko powstaje:Felgi dla chłopaków z Extreme Car Audio: A tutaj promocyjna naprawa rantów dla naszego klubowego kolegi: Za jakość filmików z góry przepraszam, ale zawsze coś tam widać A prostujesz też felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 A róznaca w cenie jest w zaleznosci ile cali maja felgi? Czy Cena zalezy od stopnia zazycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotRodRumble Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Generalnie cały proces renowacji felg zaczynam od dokładnego sprawdzenia i jeśli to konieczne prostowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotRodRumble Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 A róznaca w cenie jest w zaleznosci ile cali maja felgi? Czy Cena zalezy od stopnia zazycia? Wielkość felg ma drugorzędne znaczenie. Koszt zależy od kształtu felgi, rodzaju uszkodzeń, ogólnego stanu i oczywiście tego jak ma wyglądać efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Kupiłem fele 17' i jutro mają do mnie przyjechać. Są to używki i podejrzewam, że będą do prostowania... jaki byłby koszt prostowania kompletu? Felgi 10-ramienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotRodRumble Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Przeciętny koszt prostowania felgi to jakieś 70pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotRodRumble Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Felgi z filmiku przed i po renowacji. Stalowa obręcz z wprasowanym aluminiowym środkiem. Felgi wiekowe, wysoki stopień korozji zarówno stalowych obręczy jak i aluminiowego środka. Dodatkowo wszystko utrudniała twarda, rozwarstwiona powłoka miedzi, niklu i chromu. Przed renowacją: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotRodRumble Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Po renowacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Niebo a ziemia uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 piękna robocizna :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 No to teraz ja się o coś zapytam Jaki koszt naprawy takiej oto felgi R14 bo dziś fantazja mnie poniosła :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotRodRumble Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Obcierka o krawężnik potrafi skrzywić felgę, tutaj zaś widzimy, że felga przyjęła solidnego strzała. Zakładam, że jest do prostowania, bez spawania się nie obejdzie i potem jeszcze to wszystko trzeba wyprowadzić żeby nie było śladu... na Twoim miejscu, na początek rozglądnął bym się za prostą felgą z ogłoszenia. Może wyjść taniej, szybciej i pewniej. A jeśli chcesz to naprawiać to trzeba zrzucić oponę, felga na wyważarkę i zobaczyć co się z nią stało po uderzeniu, potem można określać dokładniejsze koszta naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Obcierka o krawężnik potrafi skrzywić felgę, tutaj zaś widzimy, że felga przyjęła solidnego strzała. Zakładam, że jest do prostowania, bez spawania się nie obejdzie i potem jeszcze to wszystko trzeba wyprowadzić żeby nie było śladu... na Twoim miejscu, na początek rozglądnął bym się za prostą felgą z ogłoszenia. Może wyjść taniej, szybciej i pewniej. A jeśli chcesz to naprawiać to trzeba zrzucić oponę, felga na wyważarkę i zobaczyć co się z nią stało po uderzeniu, potem można określać dokładniejsze koszta naprawy. Tak myślałem więc kupiłem komplet takich samych 4 szt będzie na zapas dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Przeciętny koszt prostowania felgi to jakieś 70pln. Dzięki za informację, jeszcze na nich nie jeździłem ale coś czuję, że się spotkamy na prostowaniu na wiosnę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi