Żołnierz Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Drodzy fani bawarskiej myśli technicznej?! Poszukuję szczegółowych danych dot. BMW E34 z silnikiem M50B25tu (od biedy M50B25), tzn.: - dane techniczne (podstawowe, tj. wymiary, masę itp., ale dane wiarygodne) - charakterystykę pełnej mocy silnika M50B25tu - charakterystykę przełączania skrzyni biegów (automata, ZF'ofskiego - ZF 5HP18 / A5S310Z) - charakterystykę trakcyjną tego autka (wykres siły napędowej na kołach w funkcji prędkości samochodu) Wiem, że pewnie brzmi to idiotycznie, bo po co komu takie dane. Chodzi o budowę stanowiska laboratoryjnego (w skrócie rzecz ujmując). Jeśli macie coś takiego lub wiecie, gdzie to znaleźć, będę wdzięczny dozgonnie za jakieś wiadomości lub namiary. Przeszukałem już sporą część elektronicznego eteru i kiepsko... Nawet panowie inżynierowie z Monachium i Passau (fabryki ZF) odmówili pomocy. Nie odzywają się, skunksy! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=31339&BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żołnierz Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dzięki wielkie. To już coś. Szukam dalej. Na allegro udało mi się znaleźć prospekt z 1994 roku. Są tam m.in. charakterystyki pełnej mocy wszystkich motorów montowanych w "piątce" E34. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 http://www.e34.de/frames.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żołnierz Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Kosa? Jesteś Wielki Dzięki. Dane "erste classe"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi