Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Zapocenia e46 turas

nikoo

Rekomendowane odpowiedzi

Około tygodnia temu zakupiłem swoją pierwszą bawarkę Touringa z silnikiem 150konnym.Foty wstawię jak umyję autko.

Ale do rzeczy dzisiaj,byłem autkiem na kanale,odkręciliśmy osłony pod silnikiem by sprawdzić ogólnie jak to tam wygląda wszystko i patrząc się z góry silnika jak i z pod spodu jest sporo takich miejsc z,których olej nie leje się tylko są po prostu zapocone śruby.Jest takich miejsc sporo,czy warto zaprzątać sobie tym głowę?bo chciałbym zając się podstawowymi rzeczami po zakupowymi.Mechanik mówi,że jak się nie leje to to zapocone nie ma sensu ruszać bo nie dość,że tak jest tylko na dole silnika.U góry nie ma nic takiego.Mechanik mówi,że jak się zacznie ruszać te zapocone śruby itp to może być jeszcze gorzej i nie potrzebne koszta.Dla tego was drodzy formułowicze,chciałem zapytać czy wogule zawracać sobie czymś takim głowę? bo tam na tych śrubach jest dużo nalotu czarnego(ogólnie na dole silnika wszędzie)

Z czasem i tak będziesz to musiał zrobić, BMW to ma do siebie że olej na silniku zaczyna w końcu ŚMIERDZIEĆ!

Na razie zrób co masz zrobić, a kiedyś może zlokalizuj wycieki i będziesz wiedział co się dzieje i ile to będzie kosztować. Najważniejsze to sprawdzać ile tego ubywa z silnika i systematycznie dolewać.

U siebie zerkalelem to sucho od dołu jak i od góry.. Moim zdaniem nie ruszaj tylko pilnuj oleju :) jak za bardzo będzie się pociąć to znajdziesz juz środki na wymianę uszczelek :)

a zerkałeś od dołu pod plastikową osłoną? chodzi mi tam gdzie sprężarka,miska olejowa..na pewno gdzieś jakaś śrubka jest przypocona itp

He he nie nie:p ale czytając tematy tutaj na forum widzę,że ''użytkownik Bimmer jest sławny'' bo każdy kto się zarejestruję jest brany jako Bimmer :lol:

Ja nie tak dawno zakupiłem autko i sprawdzam sobie wszystko.A nie mogłem się zdecydować na,którym forum się zarejestrować,ale wybrałem to.Przejrzyste wszystko nie zaśmiecone jak na innych

bo tam na tych śrubach jest dużo nalotu czarnego(ogólnie na dole silnika wszędzie)
He he nie nie ale czytając tematy tutaj na forum widzę,że ''użytkownik Bimmer jest sławny'' bo każdy kto się zarejestruję jest brany jako Bimmer

Mylisz się, nie każdy jest brany za Bimmera. Natomiast każdy kto się zarejestruje jako nowy użytkownik i ma głupie pytania nie w tych działach. Do tego wszystkiego używa specyficznego języka, który okraszony jest bezsensowną składnią i brakiem znaków interpunkcyjnych. To jest wyjątkowe dla tego właśnie osobnika.

P.S. mam nadzieję, że to nie powrót Bimmera

Ja też mam taką nadzieję. Znaczna części aktywnych użytkowników wręcz domagała się bana dla koleżki, co za tym idzie na tym forum nie jest mile widziany. Zaczął się logować pod innym nickiem myśląc, że moderatorzy są tak samo bezmyślni jak on za co dostał drugiego bana. Jeśli natomiast wrócił a prędzej czy później to wyjdzie, a wtedy znów ban poleci bo kolega nie rozumie, że jak go drzwiami wywalają to oknem się nie wchodzi.

Mylisz się, nie każdy jest brany za Bimmera. Natomiast każdy kto się zarejestruje jako nowy użytkownik i ma głupie pytania nie w tych działach. Do tego wszystkiego używa specyficznego języka, który okraszony jest bezsensowną składnią i brakiem znaków interpunkcyjnych.

Jak jeszcze pisze, że ma e46 i nie posiada galerii to ryzyko oskarżenia o "Bimmerostwo" wzrasta o 100%