Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

podnośnik szyby coupe

TO///M3K

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieją sie dziwne czary mary z szybą, Ja ją na dół, a Ona po chwili lub odrazu do góry idzie albo nawet nie da sie otworzyć, i słychać cykanie mechanizmu jakby chciał cały czas Ją do góry podnosić, dzieje się również po odłączeniu przycisku opuszczania szyby, jak myślicie, podejrzewam bezpieczniki, podłączenie przy mechanizmie, albo wymiana jego, coś jeszcze może być z tym zwiazane ?

Bezpieczniki raczej nie, bo te w razie zwarcia mają się przepalić i otworzyć obwód, a wtedy do odbiornika (w twoim przypadku podnośnika szyby) prąd nie dojdzie. Nie wiem czy w e36 jest coś takiego jak moduł komfortu, jeśli tak to bym na niego stawiał. Poczekajmy może wypowie się ktoś kto wie na 100%, bo sam jestem ciekawy.

Może świrować moduł komfortu. W moim coupe właśnie był wymieniany bo nie działały szyby i centralny zamek. Naciskałem przyciski na kluczyku, jakiś przekaźnik klikał ale nic poza tym się nie działo. Zależy który masz rok auta, ja mam 97 i posiada ten moduł natomiast słyszałem, że starsze bodajże do 95 roku nie posiadały.

Może świrować moduł komfortu. W moim coupe właśnie był wymieniany bo nie działały szyby i centralny zamek. Naciskałem przyciski na kluczyku, jakiś przekaźnik klikał ale nic poza tym się nie działo. Zależy który masz rok auta, ja mam 97 i posiada ten moduł natomiast słyszałem, że starsze bodajże do 95 roku nie posiadały.

Ja mam '92 rok, wersja na usa, a gdzie ten moduł znaleść ? Teraz na chwile ustało, ale np. przy mocnym hamowaniu to idzie to góry znów i wariuje trochu:lol:

Póki co dzięki, jak na razie totalnie się uspokoiło, pamiętam ,że wtedy auto myłem, cholera wie, może jakaś kropla tam niepotrzebna sie dostała bo zaraz po umyciu szybe otwierałem, z drugiej strony z twardym zawieszeniem na naszych wertepach to wszystko sie rusza, jak wróci problem to już wiem gdzie działać. Pzdr