TO///M3K Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dzieją sie dziwne czary mary z szybą, Ja ją na dół, a Ona po chwili lub odrazu do góry idzie albo nawet nie da sie otworzyć, i słychać cykanie mechanizmu jakby chciał cały czas Ją do góry podnosić, dzieje się również po odłączeniu przycisku opuszczania szyby, jak myślicie, podejrzewam bezpieczniki, podłączenie przy mechanizmie, albo wymiana jego, coś jeszcze może być z tym zwiazane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Bezpieczniki raczej nie, bo te w razie zwarcia mają się przepalić i otworzyć obwód, a wtedy do odbiornika (w twoim przypadku podnośnika szyby) prąd nie dojdzie. Nie wiem czy w e36 jest coś takiego jak moduł komfortu, jeśli tak to bym na niego stawiał. Poczekajmy może wypowie się ktoś kto wie na 100%, bo sam jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Może świrować moduł komfortu. W moim coupe właśnie był wymieniany bo nie działały szyby i centralny zamek. Naciskałem przyciski na kluczyku, jakiś przekaźnik klikał ale nic poza tym się nie działo. Zależy który masz rok auta, ja mam 97 i posiada ten moduł natomiast słyszałem, że starsze bodajże do 95 roku nie posiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Może świrować moduł komfortu. W moim coupe właśnie był wymieniany bo nie działały szyby i centralny zamek. Naciskałem przyciski na kluczyku, jakiś przekaźnik klikał ale nic poza tym się nie działo. Zależy który masz rok auta, ja mam 97 i posiada ten moduł natomiast słyszałem, że starsze bodajże do 95 roku nie posiadały. Ja mam '92 rok, wersja na usa, a gdzie ten moduł znaleść ? Teraz na chwile ustało, ale np. przy mocnym hamowaniu to idzie to góry znów i wariuje trochu:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 przy mocnym hamowaniu to idzie to góry a nie masz przetartej wiązki w drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 a gdzie ten moduł znaleść pod schowkiem, czyli nad nogami pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 no może być gdzieś zwarcie na wiązce że pomija przycisk i podaje plus na silnik bezpośrednio wtedy bezpiecznika nie przepali lub moduł uwalony sprawdź po VIN w realoem czy twój miał moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Póki co dzięki, jak na razie totalnie się uspokoiło, pamiętam ,że wtedy auto myłem, cholera wie, może jakaś kropla tam niepotrzebna sie dostała bo zaraz po umyciu szybe otwierałem, z drugiej strony z twardym zawieszeniem na naszych wertepach to wszystko sie rusza, jak wróci problem to już wiem gdzie działać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi