Zgibniew Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Bardzo możliwe, padający jeż objawia się m.in. falowaniem obrotów dmuchawy, tylko max obrotami, całkowitym brakiem nawiewu i bywa też, że działa na zgaszonym silniku. W twoim przypadku obstawiam jeża. Jak masz możliwość to podmień na jakiś sprawny i będziesz miał pewność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tak jak Zgibniew napisał. To na 99% jeż - miałem w swojej e46320d takie same objawy jak w Twojej. Wymontowałem jeża, naprawiłem, zamontowałem po roku ani raz objawy się nie powtórzyły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dzięki chłopaki. Sprawdzę zwierza Trochę mnie zbilo z tropu to, że w poprzednich e46 zawsze jak padł jeż to kradł prąd i aku dętka, albo kompletny brak nawiewu. Juz miałem się zabierać za dmuchawe ale faktycznie zacznę od jeża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam wszystkich ostatnio zakupilem sobie e46 320d i czytam o czym tu rozmowa i mam pytanie bo mam podobne klopoty i nie wiem czy odrazu wymieniac "jeza " czy mozliwe cos inne.Dmuchawa na max chodzi normalnie ale na mniejszych obrotach tak na polowie faluje a podczas zgaszenia auta jeszcze piszy lekko mozliwy wentylator do wymiany czy raczej falowanie obrotow to tylko jez??pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 jak piszczy to pewnie wentylator a falowanie jeż jeży :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Właśnie u Francuza Są takie same objawy, wyciągnęliśmy Jeża lecz okazał się w porządku, dmuchawa na wysokich chodzi prawie idealnie lecz na niższych faluje i piszczy, dmuchawę mamy już wyciągniętą, teraz tylko założyć nową i wsio w normie powinno być, no ale roboty trochę jest bo trzeba rwać kolektor a tu bez browca się nie obejdzie,(obeszło):drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dobra dzieki bo za 2 tyg mam zamiar jechac do holandi nowo nabyta fura i nie wiem ile wentylator pociagnie jeszcze czy zaczynac robic czy narazie sie wstrzymac ale moze kogos znajde i sie to zrobi zobaczymy pozdro dla wszystkich fanow bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 dokładnie, jak Bastars pisze, mialem to samo, ale zwierzak okazał sie dobry więc dmuchawa do wymiany, ceny uzywanej dmuchawy to ok 50zl gdybyś szykował wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To akurat delikatny wydatek tylko jak widze co sie dzieje na dworze to checi na rozbieranie nie mam ale jakis garaz u kogos znajde za jakis czas napewno i trzeba bedzie wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jak chcesz sam działać to masz wskazówkę http://www.maxbimmer.pl/f28/wymiana-wentylator-nawiewu-w-330d-rok-po-kroku-diy-20633/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dzieki wielkie Francuz za link napewno przyda mi sie do zrobienia opis idealny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 od podziekowań jest odpowiedni przycisk :drunk: miłego grzebania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi