nikoo Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Chciałbym zaczerpnąć informacji na temat uszkodzonego ''jeża'' po prostu,chce się dowiedzieć czy klimatyzacja działa u mnie tak jak należy,czy może jest problem. Ustawiam temperaturę 16stp,nawiew między kreską czerwoną a niebieską,siła nadmuchu na full,skierowanie powietrza na twarz i wtedy nie leci jakoś zbyt mocne powietrze.Dopiero po ustawieniu na kratkach na ''3 niebieskie kropki'' 16stp i nawiew na full czuć już bez potrzeby przystawiania buzi do nawiewu,że leci powietrze.Natomiast po włączeniu ''śnieżynki'' przy tych ustawieniach co ww napisałem czuć już bardzo,że leci zimne powietrze,ale jak dam nadmuch na 16stp a siła na na połowę i śnieżynkę wyłączę to już nie ma takiej mocy dmuchania. Dodam,że jaką temperaturę ustawię jak i siłę nadmuchu to dmucha tak cały czas.Nie świruje,że raz mocniej raz słabiej albo,że wogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Koleko z tego co wiem to jeż odpowiada za siłę nadmuchu (tak samo na klimie jak podczas grzania). Objawy uszkodzoneho jeża to: -falowanie obrotów wentylatora nadmuchu -tylko maksymalne obroty wentylatora nadmuchu -brak nadmuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Natomiast u mnie najefektywniej dmucha na 16stp+śnieżynka+nawiew na full jak dam nawiew na połowę,i śnieżynkę to już o wiele słabiej dmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Kurde ciężko mi stwierdzić jak dmucha czytając posty. Najlepiej podejdz do kogoś z takim samym autem i sprawdź jak u niego działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 U mnie w e39 najlepiej dmucha nawiew na odparowanie przedniej szyby zwykły nawiew na full nie dmucha tak mocno... Może różnica jest bo sam naprawiałem jeża...Ale śmiga dobrze więc nie ruszam bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 A czy jest możliwość sprawdzenia jakoś by się w 100% upewnić,że jeż do wymiany jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Podmienić od kogoś i sprawdzić czy pracuje tak samo. Jeszcze jak padnie to potrafi dmuchawa zjadać prąd bo pracuje nawet po wyjęciu kluczyków Ale jeśli nie masz takich objawu jak wyżej i tych co napisał kolega Zgibniew to nie ma sensu myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 no nic będę musiał nowy zamówić bo tak to nie ma jak sprawdzić.Bo nie wiem czy poprawnie czy nie działa klimatyzacja.Ogólnie mogę spytać tak czy ustawiając 16stp+nawiew na buzię+dmuchawa na full to powinno bardzo bardzo mocno wiać czy umiarkowanie? bo obiło mi się o uszy,że na takim ustawieniu to oczy powinny od wiatru łzawić... ile w tym prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 No to u mnie jak dasz na sterowanie ręczne (jeszcze jest auto) i ustawisz tylko na twarz wieje dość mocno,ale najmocniej i tak wieje na odparowywaniu szyby przedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Zdemontowałem dzisiaj ''jeża'' Hosting Zdjęć-1.jpg a tutaj po rozebraniu go: Hosting Zdjęć-2.jpg jak widać pasty termo-przewodzącej prawie nic nie zostało.Czy to może mieć też wpływ na działanie ''jeża?'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak_m Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Najlepiej sprawdz wciskając przycisk ogrzewania przedniej szyby Nawiew powinien być oczuwalny w najwyzszym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Raczej nie rozebrałeś z dobrej strony kolego tu masz foto gdzie musisz się dostać aby spróbować go naprawić tam gdzie strzałki robią się "zimne luty" Spróbować możesz jak już zacząłeś rozbierać to do końca a stronę z pastą olej bmw_1 I zeskrob lak delikatnie tylko tak jak na foto bez strzałek potem popraw dobrze luty i jeśli one były przyczyną to będzie śmigać :4: Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Kolego to jest jeż starszy.Ja mojego rozebrałem(nie pokazałem foto płytki tylko)nic nie trzeba skrobać i płytka na wierzchu nówka taka jest.W starszych jeżach da się luty poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A próbowałeś mimo wszystko poprawić styki lutownicą ? Jeśli ten zabieg nic nie da to jeż do wymiany. Ps. i nie polecam tanich zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 za dwa tygodnie zamówię jeża nowego,przynajmniej będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Panowie dzisiaj zaczęło się dziać coś dziwnego z nawiewem.Auto zostało dzisiaj odpowietrzone u mechanika bo po zakupie chciałem wymienić płyn i termostat.Mechanik jak zauważyłem przy odpowietrzaniu ustawił temperaturę na max 32stp i 2 kreski dmuchawy.Auto chodziło tak powyżej 1h by otworzył się termostat.Po otwarciu termostatu ustawiłem sobie temperaturę 16stp i dmuchawa na full i ZONK nic się nie dzieje,słychać jak by dmuchawa zamuliła chciała,ale nie mogła.Natomiast po 5 sekundach zaczęło co raz bardziej wiać,miałem tak ustawione przez około 3 minuty i po 3 minutach nagle dmuchawa traci moc i znów po 4sekundach ja odzyskała.Czy to będzie ten felerny jeż? bo pamiętam,że po rozebraniu go ''pasty termo-przewodzącej'' prawie nic nie było.Dla tego,może jak się odpowietrzało z temperaturą 32stp to się przegrzał czy coś? bo dodam,że przed dzisiejszym zabiegiem wymiany termostatu i odpowietrzenia nic takiego się nie działo' '' w sensie,że dmuchawa słaba'' czy te 32stp mogło jeża dobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Stawiam "siódemkę" czarnego jaśka jeśli nikoo to nie bimmer92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Stawiam "siódemkę" czarnego jaśka jeśli nikoo to nie bimmer92 haha cos mi tu śmierdzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 "Kolego" nikoo żeby rozwiać nasze wątpliwości proszę o założenie galerii twojej fury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 temperatura 20stp ustawiona obroty na full(nikt nic nie zmniejsza itp) i jak widać sam wentylator startuje... a za chwilę się wyłącza w w kabinie nic powietrza Fotki w galeri będą dzisiaj wieczorkiem bo zaraz pucing autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 No to jest dziwne. A jak masz na klimatroniku? Może jest w trybie automatycznym?, chociaż nawet wtedy nie zatrzymywałby się całkiem... Być może jego żywot jest już na finiszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Na klimatroniku 16stp tryb nie auto tylko zwykły,dmuchawa na full i w środku nic prawie nie leci i sama się zatrzymuje i od nowa.Dodam,że przed odpowietrzaniem auta takich numerów nie było.Podejrzewam,że przy odpowietrzaniu te 32stp dały jeżowi... i dla tego tak świruje.A Ty jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Nie mam pojęcia co jest przyczyną. Zaczekaj trochę. Jak dałem będzie lipa to czeka Cię wymiana niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 ale bardziej wymiana jeża czy wentylatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Bimmer pewnie mi nie odpowie ale może ktoś inny Mam coś podobnego u siebie, że dmuchawa jakoś słabo ducha. Czasem na jakiejś dziurze jakby załapał i ducha trochę lepiej. To też będzie wina jeża? Do tej pory spotkałem się z tym, że jak padł jeż to nie było nawiewu wcale albo rozladowywal akumulator na wyłączonym zapłonie. Teraz nawiew niby działa cały czas jak jest włączony ale mam wrażenie że powinien lepiej dmuchać, zwłaszcza przy ustawieniu max nawiewu albo odparowywania szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi