Lukson Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam panowie wymieniłem dzisiaj turbinke stara juz miała swoje duze luzy;p wiec postanowiłem wymienic na dobra. luzów praktycznie nie ma.. a auto gdy sie raptownie dodaje gazu słychac delikatne tyrkotanie co to moze byc moze to byc wina wtrysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jest to możliwe. Padający wtrysk chodzi głośniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 tak dziwnie tyrkocze od 2 tys obrotów nie metaliczne tylko takie własnie dziwne;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Rano jak odpalisz na zimnym normalnie równo pracuje? Podepnij pod kompa i sprawdź korekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 rowniutko odpala tez ładnie.. tylko zastanawia mnie troche to spalanie ponad 7 normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 hehhehe zamień miejscami wężyki w zaworku podciśnienia i ciesz się jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 a co da ta zmiana tych wezyków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Nie pytaj tylko zmień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 no dobra tylko chce sie zapytac co to ma na celu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Jeśli pomyliłeś wężyki to zawór nie będzie w stanie sterować turbiną. Objawia się to właśnie takim cykaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 ale to mimo tego ze sa zamienione miał by odpowiednia moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 przewody przemienilem zadnych efektów a nawet bardziej negatywnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 No to dziwna sprawa. Rozumiem że teraz to pytanie też wystąpiło? Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 tak jest tak samo jak było..;p nie wiem moze jestem przewrazliwiony troche... a sprawdzam to tak jade miedzy blokami otwieram okna i jak jej raptownie wciskam pedał w podłoge to własnie dochodza do mnie słuchy tyrkotania delikatnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 niewiem jak jest skonstruowana akurat turbina do 2.0d czy ma geometrie czy zawor upustowy jesli geometrie to moze ona sie przyciera i robi takie dziwne dzwieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 aaa to inna sprawa. To pykanie nie jesteś w stanie usłyszeć gdy jedziesz. Słychać je ja zaglądasz pod maskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Nie jak jade autem i mam otwarte okna i najlepiej miedzy blokami to wtedy słychac jak mam okna pozamykane i jade normalnie to nic sie nie dzieje.. a dodam ze jezdze na Castrolu 5w40... Edytowane 25 Marca 2014 przez Lukson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Wiesz co, trzeba by tego na żywo posłuchać... W tych silnikach jest tyle rzeczy które mogą taki dźwięk wydawać że nie da się wskazać jednej przez neta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Wiem wiem rozumiem ale powiem Ci byłem przekonany ze to wina turbiny bo jak mialem ta stara to mocno tyrkotało.. a jak wymieniłem to juz delikatnie prawie wogole.. i wydaje mi sie ze troche pozniej sie zbiera... niz na starej rozklekotanej;p a moze to zawor Egr? bo aktualnie nie mam go zaslepionego bo sie juz blaszka przepaliła;p Edytowane 26 Marca 2014 przez 5oul Edytuj Posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Mozliwe ze to beda wtryski tak sobie terkocza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jeśli dźwięk przypomina latającą luzem metalową kuleczkę w cylindrze to jak najbardziej mogą to być wtryskiwacze. Terkotanie jak to nazwałeś będzie występowało przy większym obciążeniu, jeśli to wtrysk/ki to efektem końcowym tego będzie stopiony tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi