danieldeni20 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Witam .. Już zamówiłem folię i chcę zrobić taki efekt jak na zdjęciach bo również kupiłem wzór czarno biały Jak to się robi ? Listwy mają zagięcia i kuliste rogi więc będzie się folia załamywać nie wspominając o bąblach... jak uzyskać idealny efekt ? jest jakieś Wideo ? będę potrzebował też opisu jak te listwy zdemontować happy_bmw Przepraszam autora za wykorzystanie jego autka ;p Widziałem już jedną E46 tak oklejoną i za***scie mi się to podoba Edytowane 22 Marca 2014 przez danieldeni20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Wycinasz element odpowiedni kształtowi elementu , który masz zamiar oklejać dodajesz do niego po 1,5-2 cm naddatku z każdej strony. Odtłuszczasz powierzchnie i zaczynasz zabawę od jednej strony oklejasz wypychając stopniowo powietrze. Dobrze jest element oklejany podgrzać choćby suszarka. Gdy rozprowadzisz folie na elemencie jego prostych płaszczyznach, do reki suszarka podgrzewasz folie - stanie się elastyczna i delikatnie naciągając oklejasz zaokrąglenia . Nadmiar foli proponuje nakleić i pozostawić po zewnętrznej stronie listwy. tu masz coś na wzór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Nadmiar foli proponuje nakleić i pozostawić po zewnętrznej stronie listwy. tak jak kolega mówi za pomocą suszareczki opierdzielisz wszystkie zgięcia -pod wpływem ciepła z tymi foliami mozna cuda robić cała robótka jest dosyc prosta i zrobisz bez problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jak się dementuje plastiki?podejrzewam, że się podważa.. A jak z tym w koło dźwigni zmiany biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Ściągasz mieszek ręką, ma giętką podstawę. Później masz na wierzchu bodajże 3 śrubki, nie zapomnij odpiąć sterowania szybami, ale to na pewno zauważysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jak się dementuje plastiki?podejrzewam, że się podważa te spinki czy jak to nazwać ,są za***iście słabe ,praktycznie nie miałem szans aby jakiegos nie uszkodzić przy sciąganiu listw :lol: więc uważaj na nie - kupiłem wszystkie nowe a i tak przy kolejnej zabawie z nimi znów popękały co nie które 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Odtłuszczasz powierzchnie i zaczynasz zabawę Dodam jeszcze że jeśli masz rysy lub inne niedoskonałości powierzchni należy je wygładzić papierem ściernym aby była idealna powierzchnia wtedy efekt będzie doskonały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 tu masz dokładnie pokazane jak się to demontuje co prawda po angielskiemu ale oko widzi po polsku . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Albo można też tak... Hydrografika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 te spinki czy jak to nazwać ,są za***iście słabe ,praktycznie nie miałem szans aby jakiegos nie uszkodzić przy sciąganiu listw :lol: więc uważaj na nie - kupiłem wszystkie nowe a i tak przy kolejnej zabawie z nimi znów popękały co nie które Ani jednego nie uszkodziłem widocznie robiłeś to nie umiejętnie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 :Dto gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi