Pirooz Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Ponoć UE ogłosiła, że PL nie zgadzając się na rejestrowanie samochodów z kierownicą po prawej stronie łamie prawo i nakazuje zmianę naszego ustawodawstwa. Używane samochody tańsze o połowę Jakie jest Wasze zdanie? Wypowiem się pierwszy Głupota. Będę się bał jechać jednopasmowymi drogami krajowymi z obawy przed idiotami "wychylającymi" się połową samochodu na mój pas aby sprawdzić czy mogą wyprzedzać TIRa czy nie. Tyle w temacie bo tyle wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drxz Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Z tego co slyszalem UE stwierdzila,ze nakaz przestawienia kierownicy na lewą stronę jest krzywdzący i wystarczą tansze metody w celu zapewnienia bezpieczenstwa - dodatkowe lusterka,swiatla i inne ******ly. Niestety nie wzięli pod uwagę polskich realiów, a swoje kalkulacje robili na autostradach pod Berlinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 No to niedługa połowa forum robi przesiadkę na M Powery kuog co tam, że kierownica nie po tej stronie... Przepis, a raczej ingerencja w przepisy oczywiście chora, na pewno nie wpłynie na poprawę bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Spoko, spoko nie panikujcie, ubezpieczalnie wyrownaja roznice. Mimo ze jestem za tym przepisem to faktycznie zwarzajac na polski temperament za kierownica to strach pomyslec co moze byc na drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek325e46 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 a moim nieznaczacym zdaniem powinna byc mozliwosc rejestracji anglikow w pl bo sam jezdzilem angolami i wiem co to znaczy na autostradzie jest o wiele lepiej jesli chodzi o widocznosc gorzej troche na krajowych ale naprawde da sie wyprzedzic tylko trzeba to sposobem zrobic wystarczy jeden zakret by widziec co sie dzieje na drodze z przodu i miec cos wiecej jak 1.6 pod maska, gdyby tak naprawde bylo smiertelnie niebezpieczne rejestrowane tych aut to w UK nie mozna bylo rejestrowac auto z kiera po lewej bo poza autostradami boczne drogi sa mega waskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dla mnie to bzdura , jak mozna bezpiecznie tym wyprzedzić ? Nie wielu jest na tyle łebskich kierowców żeby beziecznie tym wyprzedzać.Na drogach pojawi sie w *** teraz takich fur z kierą po prawej i będzie sie działo.Łebasy będą ściągać fury bo bardziej ich będzie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Może auta z normalna kiera trochę stanieją Ogólnie to też nie widze angoli na naszych drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Przepis jak dla mnie spoko bo np. Kupuje starego Truimph'a z lat 60 tych i ma on kiere po prawej stonie i w PL byłby problem. Oczywiście nie latałbym takim autem 180 po drogach krajowych. Z drugiej strony myślę, że jednak pojawi sie dużo mocnych aut z kierowcami stwarzającymi poważne zagrożenie na drodze. Ale ja był bym spokojny, ponieważ ubezpieczyciele na bank będą doliczać np 200% do bazowego OC ze względu na kierownicę po prawej stronie, także ostatecznie temat może być nieopłacalny dla przeciętnego Kowalskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 też jestem przeciw za dużo u nas mistrzów kierownicy za mało dobrych dróg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 też jestem przeciw za dużo u nas mistrzów kierownicy za mało dobrych dróg x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi